Otroški tricikli

Otroški tricikli so izjemno pomembni za razvoj motoričnih sposobnosti otroka, saj se uporabljajo v najbolj zgodnih fazah otrokovega življenja. Prav zato je toliko bolj pomembno, da izberemo tricikel, ki bo otroku ustrezal v vseh pogledih, predvsem pa, da ga bo primerno zaščitil pred padci, udarci, mu zagotovil normalno držo (ortopedski in telesu prilagojeni sedeži), hkrati pa staršem zagotovil določeno mero nadzora nad otrokovim gibanjem. Prav zato ti priporočamo, da dobro preveriš celotno ponudbo otroških triciklov in izbereš tistega, ki bo tvojemu otroku in tebi najbolj ustrezal.

Otroški tricikli so različnih oblik, barv in so izdelani iz raznovrstnih materialov. Izbiraš lahko med tistimi, ki so primerni zgolj za manjše otroke in tistimi, ki rastejo skupaj z otrokom. Tak primer so npr. Smart Trike tricikli, ki se lahko pretvorijo tudi v poganjalčke, najprej jih je mogoče nadzorovati, tako, da otroka usmerjaš s posebnim starševskim krmilom, kasneje pa je mogoče starševsko krmilo normalno odstraniti in otroku omogočiti bolj prosto gibanje.

Izredno pomembno je, da izbereš tricikel, ki je primeren starosti tvojega otroka in njegovi trenutni teži, poleg tega pa preveri tudi udobje samega sedeža, ki ga je večinoma mogoče namestiti v različne, bolj ležeče ali sedeče položaje. Hkrati je določenim triciklom mogoče namestiti tudi dodatno opremo, kot je senčnik, ki otroka ščiti pred škodljivimi in močnimi UV žarki, hkrati pa lahko dodamo tudi otroški varnostni pas, stojalo za držanje stekleničke s pijačo in podobno. Dobro je, če ima tricikel tudi ročno zavoro, saj tako otroka lahko na triciklu fiksiramo, kadar se ustavimo in tako preprečimo gibanja na področju nagiba.

preberi več
Nasveti 0
75 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.