Raziskovalne igrače

(543 izdelkov)

Za vse male raziskovalce so tukaj raziskovalne igrače, med katerimi najdeš daljnogled, mikroskop, otroške delavnice, teleskopi, lupe in še marsikaj. Igrače, ki malemu raziskovalcu omogočajo, da raziščejo svet še bolj od blizu, kot sicer. Raziskovalne igrače imajo lahko na otroke dolgotrajen vpliv, saj se otrok s pomočjo takšnih igrač lahko nauči razviti nove učne sposobnosti. Otroku z raziskovalnimi igračami omogočimo raznolike izkušnje, na podlagi katerih bo dobro deloval tudi, ko odraste.

S pomočjo raziskovalnih igrač se vsak otrok lahko spremeni v pravega detektiva, laboratorijskega strokovnjaka, astronavta, raziskovalca in še marsikaj. Le domišljija je tista, ki dopušča še večje možnosti igranja, ko ima otrok v lasti enkrat raziskovalno igračo. Kot idealno darilo, lahko izbiramo tudi kakšno izmed raziskovalnih igrač, zlasti če vemo, da ima otrok rad nekaj več, da ga zanima nekaj več. Preveri ponudbo raziskovalnih igrač in se prepričaj, o široki ponudbi ter možnostih, ki jih takšne igrače omogočajo.

Teleskopi obstajajo v različnih vrstah glede na namen. Teleskopi so lahko namenjeni za fotografiranje, ljubiteljsko ali polprofesionalno astronomijo, lahko pa otrokom kupite teleskop igračo in jih navdušite za gledanje v zvezde.

Pokaži več 

Teleskopi proizvajalcev Bresser, National Geographic, Celestron, Technaxx in ostali. Izberite teleskop zase ali za otroke in se skupaj podajte v gledanje zvezd.

 

Vrste teleskopov

 

V grobem obstajajo tri vrste teleskopov. Delijo se glede na vrsto objektiva, ki je tudi najpomembnejši sestavni del teleskopa.

 

 • Refraktor - slika pri refraktorjih nastane zaradi loma svetlobe. Glavna prednost refraktorjev je nizka cena (še posebej če kupimo takšnega s samo eno lečo), glavna slabost pa ta, da prihaja zaradi napak v barvi oz. kromatske aberacije.
 • Reflektor - v nasprotju z refraktorji pa pri reflektorjih slika nastane zaradi odboja svetlobe (gre torej za zrcalni teleskop). Prednost je ta, da ne prihaja do napak v barvi, a zato slika ni najbolj ostra. Leče enostavno ni možno dovolj zbrusiti, da bi bila slika ostra drugje kot v sredini vidnega polja.
 • Katadioptrični teleskop - kombinacija leč in zrcal tvori sliko. Najbolj znani so Schmidt Cassegrain in Maksutov Cassegrain. So dražji teleskopi.

 

Teleskop glede na montažo oziroma stojalo:

 

 • altazimutni - teleskop lahko obračamo v dve smeri, levo desno in gor dol
 • ekvatorialni - namenjen predvsem gledanju v nebo, težje ga usmerimo v objekte vodoravno, ker za to potrebujemo protiuteži

 

Kateri teleskop izbrati?

 

Če se z astronomijo nameravate ukvarjati samo ljubiteljsko in res osnovno, si izberite refraktor, če pa želite svoj hobi nadgraditi, pa izberite Newtnovski teleskop.

 

Pokaži več
543 izdelkov
Razvrsti:
 • Priljubljenost
 • Cena (najnižja naprej)
 • Cena (najvišja naprej)
 • Št. trgovin
 • Popust (najvišji naprej)
 • Naziv izdelka (A - Z)
 • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka