Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Ženska tekaška obutev

(6079 izdelkov)

Se v prostem času pogosto odpraviš teči, a je tvoja stara tekaška obutev že dotrajana in poškodovana? Se nameravaš pričeti ukvarjati s tekom, pa ne veš, kakšno obutev izbrati? Tek v zadnjih letih predstavlja eno najbolj priljubljenih športnih aktivnosti, saj se lahko vsak tekač sam odloči za termin in teren teka. A neustrezno izbrana tekaška oprema lahko vodi v poškodbe, zato je treba pred nakupom obutve za tek temeljito razmisliti. Odločitev si lahko poenostaviš tako, da najprej pregledaš široko ponudbo tekaške obutve različnih blagovnih znamk in artikle med seboj primerjaš.

V kategoriji tekaške obutve so na voljo izdelki različnih proizvajalcev, med katerimi so najbolj pogosti Nike, Adidas, Salomon, Reebok, Five Fingers in drugi. Obutev se razlikuje glede na način teka, za katerega je primerna, zato je potrebna pred nakupom tudi izbira tipa obutve. Pri nakupu nove tekaške opreme je treba v prvi vrsti upoštevati kvaliteto in udobje, priporočljivo pa je, da izbrano obutev temeljito preizkusimo že v sami trgovini.

Glede na način teka je treba ustrezno izbrati tekaško obutev, saj lahko le na ta način poskrbimo za optimalno udobje in se izognemo morebitnim poškodbam. Tekaška obutev je lahko primerna za pronacijo, supinacijo, šprint, trail ali navaden tek oziroma jogging. Pronacija predstavlja nizek nožno lok in pomeni zvračanje noge navznoter med tekom, supinacija pa pomeni, da je stopalo obrnjeno navzven. Trail predstavlja tek v slabših vremenskih razmerah in po bolj zahtevnem terenu, medtem ko je jogging klasična in najbolj razširjena oblika teka. Za šprint so bolj kot navadna tekaška obutev primerne šprinterice.

Pokaži več
6079 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka