Komentarji

Pred 7 meseci

MTD motorna vrtna kosilnica 51 BC

MTD motorna vrtna kosilnica 51 BC

Imam predhodnico te kosilnice. imela je še železen okvir. Stara je cca 20 let in še vedno deluje.

Pred 1 letom

ISKRA bencinska rotacijska kosilnica HG48SMH-S

ISKRA bencinska rotacijska kosilnica HG48SMH-S

Ljudje ne kupujte tega .najslabše kar se ti lahko zgodi!!!

Pred 1 letom

ISKRA bencinska rotacijska kosilnica LM51M

ISKRA bencinska rotacijska kosilnica LM51M

lepo je delovala 2 leti, nato je zlomilo ojnico, na kosilnici pa pise made in china.

NASVET Vrt in okolica
1. 04. 2016 09:00:34

RAZKRIVAMO 5 NAJBOLJ ISKANIH ROBOTSKIH KOSILNIC

1/2
2/2

Prišla je pomlad in s tem čas, ko moramo poseči po opravilih okrog hiše. Med nujno potrebnimi, a obenem precej osovraženimi opravki je košenje trave. Če tudi tebe kar strese, ko pomisliš na utrujajočo košnjo na vročem soncu, imamo rešitev – omisli si pametnega robota, ki to naredi namesto tebe! Na Ceneje.si smo ti pripravili kratek pregled vseh potrebnih informacij.

High-tech poslastica nekoliko drugače

Dejstvo je, da lepo pokošena trata zahteva kar nekaj trdega dela, robotske kosilnice pa omogočajo, da se trava pokosi praktično sama od sebe brez tvojega nadzora. Pametni roboti se med drugim ustavijo, ko naletijo na oviro med košnjo, sami spremenijo smer poti ter vedo, kdaj se morajo napolniti. Na nadzorni plošči preprosto nastaviš vse potrebno, ostalo naredi kosilnica sama!

Robotske kosilnice ponujajo številne high-tech funkcije, s pomočjo katerih se lahko vozijo po najbolj težavnem terenu in tudi do 50-stopinjskih klancih. Polnilno postajo postaviš praktično kamorkoli in, ko je blizu izpraznjenju, robot sam poišče pot do nje. Načeloma takšne kosilnice porabijo izjemno malo energije in so v primerjavi s klasičnimi veliko bolj varčne in prijazne do okolja, ker ne proizvajajo škodljivih emisij. Velik del robotskih kosilnic omogoča tudi povezavo z aplikacijo na pametnih telefonih, ki omogoča enostavno upravljanje z nastavitvami in vklop kosilnice, ne glede na to, kje se nahajaš.

POIŠČI PRAVO KOSILNICO ZASE »

 

Najbolj vroče robotske kosilnice so ...

Preverili smo, katere robotske kosilnice si v tem trenutku največkrat ogledujete uporabniki Ceneje.si.

 

1. GARDENA R40LI

Prvo mesto zaseda kosilnica R40LI, ki zagotavlja negovano trato na površinah do 400 m2 in nagibih do 25 %. Delovati začne sama od sebe ob nastavljenem času, tudi če dežuje. Opremljena je z občutljivim senzorjem za izogibanje oviram na vrtu, za varnost pa sta tu senzor za dvig in blokada – ko se kosilnica dvigne, se rezila nemudoma ustavijo.

 

 

 

2. GARDENA R70Li

Na drugem mestu se je znašla sorodnica prej omenjenega modela R40LI, nekoliko dražja kosilnica R70Li s povečano zmogljivostjo 700 m2 in intuitivno nadzorno ploščo z LCD prikazovalnikom. Opremljena je s 3 vrtečimi rezili, dvižnim senzorjem in senzorjem nagiba.

 

 

 

 

3. AMBROGIO L50

Sledi robotska kosilnica L50, ki s samo 7,9 kilogrami omogoča vsakodnevno uporabo na površinah do 400 m2. Za natančno košnjo skrbita 4-krako rezilo premera 250 mm in pogon 4WD, posebnost tega modela pa je tudi zmogljivost na terenih s 50-odstotnim naklonom.

 

 

 

 

4. AMBROGIO L200B

Gre za enega najbolj priljubljenih, skoraj legendarnih modelov Ambrogio kosilnic, ki zmore površine kar do 1900 m2, ponuja možnost daljinskega upravljanja in ima praktičen senzor za dež.

 

 

 

 

5. HONDA Miimo HRM500

Na lestvici najbolj priljubljenih robotskih kosilnic se je znašel tudi Hondin model s 56 vatnim motorjem, ki omogoča košnjo debelejših zaplat v enem prehodu. Velika prednost Miimo kosilnice je, da je tako zelo tiha, da lahko kosi tudi ponoči.

 

 

5 razlogov za robotsko kosilnico

Obstaja kar nekaj razlogov, ki govorijo v prid hibridom med kosilnicami in roboti.  

1. Preverjena tehnologija, ki deluje

Obstaja že na tisoče in tisoče zadovoljnih strank po celem svetu, ki redno uporabljajo robotsko kosilnico.

2. Več prostega časa

Z uporabo robota pridobiš dodaten čas, ki ga lahko izkoristiš za druženje, izlete in ostale prijetne aktivnosti.

3. Lepša trata

Za zdravo travo ne smeš pokositi več kot tretjino njene višine, kar posledično pomeni pogosto košnjo in veliko dela. Z robotsko kosilnico na drugi strani košnja dvakrat na teden ni več težava.

4. Manjši strošek

Večja kot je trata, večji je prihranek ob uporabi robotske kosilnice.

5. Obvezen del opreme vsakega tehnološkega navdušenca

Robotske kosilnice so trenutno najboljša high-tech rešitev, da se izogneš košnji. Prijatelji ti bodo zagotovo zavidali tvojo novo pridobitev!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka