Komentarji

Pred 11 meseci

NOSILEC STEKLENE POLICE

NOSILEC STEKLENE POLICE

Zelo neprijazni.

Pred 11 meseci

NOSILEC STEKLENE POLICE

NOSILEC STEKLENE POLICE

Neprijazni, zelo.

Shabby (zanemarjeni) šik za sodobno opremljen dom

8. 09. 2015 12:59:14

Romantično oblikovan prostor s prenovljenim pohištvom v pastelnih barvah se imenuje "shabby šik", kar pomeni zanemarjeni šik. Stil je nastal v Veliki Britaniji in obuja vzdušje starih hiš, s starimi, ročno poslikanimi kosi pohištva in porcelana v nežnih barvah ter v kombinaciji z ustreznim tekstilom pa ustvarja prijetno in toplo vzdušje. Prav od tod izhaja poimenovanje shabby šik – ker je zanemarjen, ponovno uporabljen, a hkrati eleganten, a tudi kičast. Pa je shabby šik primeren tudi za sodobno opremljen dom?

Shabby šik je značilen stil, ki ima rad mehke, pastelne barve, pohištvo pa je videti (ob)rabljeno ali obnovljeno. Stil je v notranjem opremljanju priljubljen, saj je topel in prijeten. Shabby šik stil pozdravlja nepopolnosti in naravno lepoto, hkrati pa je zelo vsestranski.

Glavne značilnosti tega stila so vintage kosi, bele in pastelne barve, čipke in edinstvenost. Prostori, urejeni v tem stilu, so polni romantike in pravljičnega vzdušja.

Shabby šik s svojimi izvirnimi značilnostmi le redko ustreza sodobnemu človeku, saj je stil preveč romantičen, sladkoben, pravljičen in pogosto – kičast. A če brzdamo količino romantike in romantično-kičastih lončkov, posodic in najrazličnejših polic in poličnikov, v barvi pa se omejimo na smetanaste, svetlo sive in sivorjave odtenke, se bomo približali skandinavskemu in francoskemu stilu, ki sta v sodobno opremljenih domovih zelo priljubljena.

Omaro v ljubki rožnati ali svetlo modri barvi prihrani za dekliško sobo:

Naj bo shabby šika v sodobno opremljenem domu samo za vzorec; toliko, da bodo obiskovalci lahko rekli, da ima prostor značaj.

 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba