Se morajo čevlji ujemati s torbico?

28. 07. 2015 14:00:35

Kako oblikovati stajling, ki bo navdušil? In kako se izogniti tistim spodrsljajem, za katere nekateri menijo, da so osnove modnega kombiniranja? Med njimi je tudi večno vprašanje, ali se morajo naši čevlji ujemati s torbico.

image

Odgovor je pravzaprav zelo preprost: ne! Si predstavljaš, da moraš svojo izbiro čevljev neprestano prilagajati torbici? Ali obratno? S takšnim načinom usklajevanja zagotovo zamujaš zabavo ob tem, ko kose sproščeno kombiniraš. Hkrati pa je princip ene torbice z enimi čevlji tudi finančno zelo obremenjujoč, saj si lahko privoščimo veliko manj svobode in s tem tudi manjše število stajlingov.

Sledimo raznolikosti

Ujemanje čevljev s torbico pa še ne pomeni, da smo lahko dolgočasni in za katerikoli čevelj izberemo eno in isto torbico. Najverjetneje ti je odveč svoje stvari neprestano prestavljati iz ene torbice v drugo, vendar se to z vidika sledenja modnim trendom vsekakor splača.

Eno barvo torbice lahko kombiniramo z različnimi čevlji in seveda tudi z različnimi oblekami. Roza torbica se na primer odlično ujema s srebrnimi čevlji ali čevlji mentolove barve (glej sliko zgoraj). Obleka je lahko mornarsko modra, bež ali celo živahno rumena - pomembno je le, da ne kombiniramo barv, ki se sploh ne ujemajo.

Pomembne niso samo barve

Pri ustvarjanju stajlinga se nam morda zatakne pri barvah, pri tem pa velikokrat pozabimo, da na pravo kombinacijo vpliva še marsikaj drugega. Pri torbici sta na primer zelo pomembni velikost in oblika. Včasih lahko skoraj v celoti pozabimo na barvo, če je le oblika primerna naši obleki in je material torbice skladen s preostalim stilom. Enako velja tudi za čevlje - k poletni obleki je primerneje izbrati bolj odprte čevlje, ki povežejo lahkotnost celotnega videza.

Previdnost pri ujemanju

Kadar se vseeno odločimo, da kombiniramo čevlje s torbico in tudi s preostalim stajlingom, je pomembno, da so barve res prave. Različna odtenka rdeče lahko hitro spodneseta še tako skrbno izbran »outfit«. Pri tem je pomembno še, da izbiramo materiale, ki so si podobni.  Različna struktura blaga lahko močno vpliva na videz barve, zato je pri barvnem ujemanju različnih kosov pomembno, da se ga lotimo previdno in skrbno. Končni učinek je lahko tudi pri barvnem ujemanju navdušujoč! 

 

Nasvet pripravil: Deichmann

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka