Dekoracija doma: umetnost v dnevni sobi

9. 06. 2015 10:15:59

Naj bo dnevna soba funkcionalno in elegantno okrašen prostor, v katerem lahko vsakodnevno uživaš. Okrasi glavni prostor doma z umetnostjo!

Dnevna soba je prostor, kjer preživimo večino prostega dela dneva. Tu se srečujemo s prijatelji, tukaj pijemo kavo, tukaj počivamo po delu. Dnevna soba ima velik vpliv na vsakdanje življenje, zato moramo biti pri okrasitvi pazljivi.

Če iščeš nekaj idej, ki se razlikujejo od običajnih, si oglej spodnje fotografije. Te umetniško navdahnjene dnevne sobe so zanimive in primerne za ljudi, ki razmišljajo izven običajnega - močne barve, vzorci in umetnost izražajo močan umetniški izraz in stil. Zelo šik.

Notranja oprema dnevne sobe in umetnost naj se barvno povezujeta in dopolnjujeta.

Če je umetniško delo premajhno za tvoj dom, izberi stensko poslikavo v obliki tapete, ki bo unikatna in izdelana po meri za tvojo steno. Naj te navduši ponudba podjetja Wall&Deco.

Tudi minimalistično opremljen prostor potrebuje osrednjo točko. Izberi minimalistično umetnino. Dekorativne pisave, kot so kitajske pismenke ali arabska pisava, lahko postanejo umetniško delo v sodobno opremljenem domu.

Je tvoj okus bolj boemski? Ob vseh tebi dragih pisanih predmetih je enobarvno prepleskana stena v močni barvi kot minimalistična slika, ki vse poveže.

Če umetniška dela postaviš na poličke, jih lahko sezonsko premikaš in vsakokrat ustvariš novo kompozicijo z ostalimi dekorativnimi predmeti. V bele okvirje vloži enobarvne liste. Za pomlad izberi zeleno barvo, za poletje turkizno, za jesen oranžno ...

Pomešaj kar največ stilov, pri barvi pa upoštevaj modo in minimalizem! Sodobni izraz prostora ne bo navduševal le tebe.

Če ni denarja za umetniško delo, ga moramo ustvariti sami. Potrebuješ samo platno in lepilni trak, nastale ploskve pa nato pobarvaš z ustreznimi barvami. Če je prostor barvito opremljen, naj bo taka tudi umetnina, če pa je prostor monokromatski, izberi podobne odtenke tudi za umetnino.

Če ti niso všeč ostre linije, lepilni trak zvij v spiralo, nato pa celotno ozadje pobarvaj z eno barvo. Nastala bo minimalistična umetnina z organskim motivom. Bodimo ustvarjalni! Najboljši rezultati bodo nastali z eksperimentiranjem.

Umetnost je pomemben del notranjega opremljanja. Ko enkrat imamo umetniško delo, pa ga moramo tudi ustrezno predstaviti.

 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba