Iz odslužene žarnice izdelaj mini terarij

1. 01. 2015 10:00:52

Se ti doma kot po tekočem traku nabirajo odslužene žarnice, ki nato romajo v smeti? Nikar, saj lahko z njimi poskrbiš za prav posebno dekoracijo – v žarnici izdelaj mini terarij in tako prenesi delček narave v domačo dnevno sobo! Spodaj najdeš nekaj preprostih korakov za ustvarjanje.

Doma je vedno dobro imeti nekaj rezervnih žarnic, da ne ostaneš nepričakovano brez svetlobe - KLIKNI TUKAJ IN PREVERI PESTRO PONUDBO ŽARNIC!

1. Pripravi si manjše klešče, škarje, dolgo pinceto, izvijač ter očala za zaščito oči pred steklom. Odstrani kovinsko konico žarnice, pri čemer si pomagaj s kleščami, nato odstrani še črno steklo na dnu. Slednje je precej debelo, zato moraš uporabiti kar nekaj sile. S pomočjo izvijača zatem odstrani notranji del žarnice, ves čas pa čvrsto drži stekleno bučko. S kleščami si pomagaj pri odstranjevanju vseh preostalih žičk, na koncu pa z izvijačem odstrani še vse koščke stekla, tako da je dno popolnoma očiščeno.

2. Očiščeno žarnico pritrdi na delovno površino s pomočjo silikonskih nastavkov, da bo med delom stala pri miru. Kot podlago za terarij uporabi pesek, ki ga lahko nabereš na vrtu ali preprosto kupiš v trgovini, paziti pa moraš, da je povsem suh. S pomočjo čajne žličke ali prepognjenega kartona stresi nekaj peska v žarnico.

3. Sledi vstavljanje zelene podlage iz mahu. Odreži majhen kos mahu in ga s pomočjo dolge pincete vstavi v žarnico, nato pa dodaj še preostalo zelenje, ki poskrbi za videz gozda v malem – na primer malo praprot, vejico, ki spominja na miniaturno drevo, ali kaj drugega, kar najdeš na domačem vrtu. S pomočjo pincete vsak kos postavi na svoje mesto.

4. Posebno piko na i terariju zagotoviš tako, da vanj vstaviš majhne figurice živali, ki poživijo zeleni teren. Morda se odločiš za majcenega samoroga, s katerim se terarij spremeni v mini čarobni gozd, v žarnico pa lahko dodaš tudi kakšen lep kamen ali frnikolo.

Tako, edinstven terarij je končan!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba