10 neverjetnih kulinaričnih trikov

6. 11. 2014 12:47:30

Se želiš preizkusiti v kuhinji, a se pri kulinaričnih podvigih ne znajdeš najbolje? Spodaj smo zate pripravili nekaj preprostih idej, s katerimi si poenostaviš kuhanje in goste presenetiš z okusnimi poslasticami!

image

Želiš doma pripravljati okusne vaflje? KLIKNI TUKAJ IN PREVERI PONUDBO OPEKAČEV ZA VAFLJE, S KATERIMI JE PRIPRAVA PREPROSTA!

1. Obožuješ mehiške tortilje, a te jezi, ker vsebina ves čas leze ven, rezultat pa je popackan krožnik? Okoli tortilje preprosto ovij solatni list in se prepusti gurmanskim užitkom.

2. Ti je od kosila ostalo nekaj kosov pice in ne veš, kaj z njimi? Za okusno večerjo lahko poskrbiš tako, da ostanke pice vstaviš v opekač za vaflje in jo tako pogreješ na ravno pravšnjo temperaturo.

3. Dodatno piko na i mamljivemu zajtrku zagotoviš tako, da francoskim kruhkom, ocvrtim v jajcu, dodaš zmlete koruzne kosmiče. Le kdo se lahko upre hrustljavi dobroti?

4. Če med peko ugotoviš, da ti je zmanjkalo jajc, brez panike. Zagotovo v domačem hladilniku najdeš ustrezno alternativo: polovico zmlete banane, tretjino skodelice jabolčne omake ali četrtino pustega veganskega jogurta.

5. Če imaš doma različne modelčke za peko piškotov, a jih le redko uporabljaš, imamo zate revolucionarno idejo – modelčke preprosto položi na ponev in vanje vlij maso za palačinke.

6. Te pesti želja po sladkem priboljšku, a ti ne dišijo dolgotrajne priprave na peko? Vzemi zamrznjeno listnato testo in ga razreži na pravokotnike. Na sredino namaži najljubši sladki nadev, testo prepogni in oba konca združi s pomočjo vilice. Pecivo postavi v zagreto pečico – in kmalu te čaka poslastica!

7. Za edinstven zajtrk, ki bo pri gostih zagotovo požel val navdušenja, iz paprike izreži nekaj okroglih kolobarjev, vanje ubij jajca in tako pripravi jajčka na oko nekoliko drugače.

8. Če hočeš, da banane v hladilniku ostanejo sveže dlje časa, jih loči med seboj ter vsak pecelj posebej ovij v plastično folijo.

9. Se ti priprava trdo kuhanih jajc vedno znova izjalovi? Rešitev je v tem, da jih ne skuhaš, temveč položiš v pečico pri 160 stopinjah za 30 minut!

10. Če želiš požeti aplavz z doma pripravljenimi tacosi, tortilje nekoliko navlaži z vodo in jih  položene čez rešetke pečice segrej, da dobiš potrebno polkrožno obliko, ki jo nato napolniš z okusnim nadevom.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka