Kako izbrati CD predvajalnik?

20. 09. 2014 10:00:29

CD predvajalnik predstavlja enega najbolj osnovnih delov domačega avdio sistema. Marsikdo se danes sprašuje o tem, ali CD-ji sploh še lahko tekmujejo z MP3 formatom, a v resnici prinašajo številne prednosti, kot je visoka kvaliteta zvoka v primerjavi z MP3, pri katerem stisnjen format vpliva na kvaliteto posnetkov. Predvajalniki, ki so danes na voljo na trgu, ponujajo številne funkcije, kot so daljinsko upravljanje, snemalne zmogljivosti ter predvajanje različnih formatov. Kaj vse pa moraš upoštevati pred nakupom novega CD predvajalnika?

image

KLIKNI TUKAJ IN PREVERI PONUDBO CD PREDVAJALNIKOV, ki ti zagotovijo nepozabno glasbeno izkušnjo v lastnem domu!

Razmisli, ali je dovolj, če izbrani player predvaja le en CD, ali pa ti morda bolj prav pride predvajalnik z menjalnikom CD-jev. Naprave, ki omogočajo poslušanje enega CD-ja naenkrat, so običajno cenovno ugodnejše, namenjene pa so predvsem "avdiofilom" in tako ponujajo vrhunsko kakovost zvoka. Menjalniki CD-jev lahko predvajajo do 6 plošč, običajno pa omogočajo programiranje predvajanja, da na primer preskočijo določene pesmi.

Medtem ko navadno vsi CD predvajalniki ponujajo enake osnovne funkcije, pa se lahko razlikujejo glede na dodatne tehnične lastnosti, o katerih velja pred nakupom dobro razmisliti, saj je od njih v veliki meri odvisna cena. Obvezno preveri, katere formate podpira izbrani CD – navaden CD seveda podpirajo vsi, a to ne velja za zapisljive CD-R, CD-RW in druge formate. Nekatere naprave so kompatibilne tudi s formatom HDCD in tako ponujajo izboljšano kakovost zvoka.

Morda od CD predvajalnika zahtevaš, da ponuja možnost nastavitve seznama pesmi, razmisli pa tudi o različnih načinih predvajanja. Eden najbolj priljubljenih načinov je repeat, ki vrti isto pesem ali CD, dokler ga ne ustaviš. Način shuffle ti omogoča naključno predvajanje skladb, na voljo pa so še načini fade in, fade out, single in continuous.

Pri nakupu CD predvajalnika je ključnega pomena, da izbereš napravo, ki karseda ustreza tvojim potrebam. Poišči dobro razmerje med želenimi tehničnimi lastnostmi in cenovnim razredom – in dobra izbira je zagotovljena!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka