Kako postaviti domačo pisarno?

18. 09. 2014 10:36:04

V sodobnem času smo priča mnogim različnim oblikam dela in opravljanje delovnih nalog kar od doma danes ni več nič nenavadnega. A v primeru, da se lotevaš dela od doma, si moraš omisliti domačo pisarno, ki je hkrati funkcionalna in praktična. Glede na to, da za delovno mizo vsak dan preživiš kar nekaj ur, je zelo pomembno, da se v prostoru dobro počutiš.

Delo ne more biti udobno brez ustrezne pisarniške mize! KLIKNI TUKAJ IN MED SEBOJ PRIMERJAJ NAJRAZLIČNEJŠE MODELE KVALITETNIH MIZ ...

1. Izberi primeren prostor za domačo pisarno. Če prostora nimaš na pretek, moraš poiskati območje, ki je kar se da oddaljeno od hrupa in drugih motenj. Morda si lahko pisarno urediš kar v prostoru pod stopnicami ali pa v kotu spalnice. Imaš mogoče odvečen prostor v domači kleti? Z nekaj načrtovanja lahko izkoristiš tudi veliko garderobno omaro.

2. Naredi načrt opremljanja pisarne. Vnaprej dobro razmisli, kje bo postavljeno pohištvo in vsa pisarniška oprema. Izdelaj skico, ki ti pomaga pri lažji vizualizaciji prostora, upoštevaj pa tudi različne aspekte, kot so osvetljava, prezračevanje, dostop in shranjevalni prostor. Poigravaj se s tlorisom, dokler ne najdeš ideje, ki ti ustreza.

3. Organiziraj svoje delo. Izberi pravo pisarniško mizo, ki je ključna za delovni proces. Slednja mora biti dovolj velika, da nanjo postaviš računalnik in vso dodatno opremo, kot so tiskalnik, tipkovnica, miška itd. Preveri, ali ti izbrana miza ponuja dovolj prostora za noge, da za njo udobno sediš.

4. Naj bo domača pisarna zabavna! Pri postavitvi domače pisarne si prilagodi delovni prostor glede na osebnostne lastnosti in želje. V delovni prostor vključi predmete, ki te motivirajo in poskrbijo, da ti je med delovnikom udobno, a pazi, da delovna površina ne bo polna navlake.

5. Poskrbi za svoje zdravje. Izberi ustrezen pisarniški stol, s katerim si zagotoviš pravilno držo med delom, poskrbi pa tudi za ustrezno osvetlitev, ki ne obremenjuje oči. Stol naj nudi ledveno oporo in mora biti nastavljen na pravo višino, tako da sediš z nogami plosko na tleh pod kotom 90 stopinj.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba