Star kovček lahko postane udobna posteljica za mačko ali psa

15. 09. 2014 09:22:12

Imaš morda doma kovček, ki je že odslužil svoje in ga nameravaš vreči stran? Če ti doma družbo dela hišni ljubljenček, nikar! Iz kovčka lahko namreč izdelaš popoln počivalni kotiček za mačko ali manjšega psa, ki naravnost obožujejo udobne živalske posteljice.

Imaš doma mačjega prijatelja? KLIKNI TUKAJ IN SI ŽE PRED NAKUPOM OGLEJ PONUDBO UDOBNIH MAČJIH LEŽIŠČ!

Najprej poišči ustrezen stari potovalni kovček. Izberi takšnega, ki je dovolj velik za tvojega hišnega ljubljenčka in ki nima štrlečih delov, ki lahko žival poškodujejo. Nato razmisli, v kakšen namen nameravaš kovček uporabljati –  kot prenosno posteljo za takrat, ko žival vzameš s seboj na pot, ali morda preprosto za udobno ležišče, ki bo našlo stalno mesto kar pri tebi doma.

Preveri, če se tvoja mačka ali pes med sedenjem v kovčku dobro počuti. Nekateri ljubljenčki kovčke povezujejo z odhodom lastnika in imajo do njih odpor, zato se jim ne želijo niti približati.

V naslednjem koraku kovček temeljito očisti. Odstrani vse trakove in druge predmete, ki bi lahko bili nevarni za žival. S pomočjo sesalca odstrani prah in morebitne smeti, nato pa s krpo skrbno očisti zunajost in notranjost kovčka. V primeru, da nameravaš kot živalsko posteljico uporabiti le eno stran kovčka, s pomočjo izvijača odvij tečaje in zgornji del kovčka loči od spodnjega, ki je bolj prostoren.

Ko je stari kovček pripravljen na opremljanje, poskusi vanj prenesti staro ležišče tvoje domače živali. Vonj, ki ga ljubljenček prepozna, ustvari bolj vabljivo in prijetno okolje ter precej poveča verjetnost, da bo to postala njegova nova najljubša posteljica. V primeru, da stare podlage ne moreš prenesti v kovček, se odpravi v trgovino za male živali. Natančno izmeri notranjost in temu primerno izberi opremo za ležišče, pri čemer pazi tudi, da je tkanino mogoče oprati.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.