Katero družabno igro izbrati za prihajajočo zabavo?

29. 08. 2014 09:09:02

Če kmalu pripravljaš zabavo za družinske člane ali prijatelje, lahko z ustrezno družabno igro poskrbiš za ure in ure zabave ter nepozabne trenutke za vse udeležene. A katero igro izbrati? To je odvisno od velikosti skupine in starosti njenih članov, z nekaj preprostimi koraki pa lahko hitro najdeš pravo aktivnost za vse povabljence.

image

Poskrbi, da na zabavah ni nikoli dolgčas - KLIKNI TUKAJ IN SI OGLEJ PONUDBO ZANIMIVIH DRUŽABNIH IGER!

V prvem koraku določi, koliko ljudi nameravaš povabiti, saj ti to pomaga pri odločanju, katere igre so sploh ustrezne in katere ne. Razmisli tudi o tem, ali bodo na zabavi le ženske, le moški, oboji ali morda tudi otroci. Predstavnice ženskega spola imajo običajno rajši miselne in poučne igre, a seveda to ni pravilo, saj je vse odvisno od specifične družbe.

Pripravi seznam povabljencev in razmisli o njihovih glavnih osebnostnih lastnostih. To ti pomaga ugotoviti, v katero smer iti pri odločanju glede družabnih iger. Nato preveri, katere igrice imaš doma in kako lahko nekoliko prilagodiš pravila, da se bodo bolje ujemala z lastnostmi povabljencev. Na spletu najdeš veliko idej, kako malenkost spremeniti tradicionalne igre, s čimer se ti lahko odpre povsem nov pogled na tovrstno zabavo.

Pripravi seznam primernih družabnih iger in med njimi izloči eno (ali več, odvisno od časa trajanja zabave), ki se ti zdi najbolj primerna. Je to spretnostna, strateška, miselna, poučna ali takšna s kartami? Ko nastopi čas zabave, vsem udeležencem natančno pojasni pravila igre, še posebej, če so nekoliko prikrojena. Tudi če se odločite za katero od tradicionalnih iger, skupaj obnovite pravila, da se izognete morebitnim nejasnostim.

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka