Znebi se nadležnih sadnih mušic!

10. 11. 2017 09:28:25

V poletnem času, ko bolj pogosto uživamo osvežilno sadje, so sadne mušice prava nadloga. Ti škodljivci se razmnožujejo izredno hitro in v le nekaj dneh se lahko v domači kuhinji razvije cel roj mušic. A v primeru, da se srečuješ s takšno težavo, verjetno v bližini hrane ne želiš uporabljati strupenih kemikalij. V kuhinji so bolj ustrezni nekateri naravni triki za odstranitev sadnih mušic, ki jih najdeš v nadaljevanju.

Če imaš na domačem vrtu težave tudi z drugimi škodljivci, si TUKAJ OGLEJ BOGATO PONUDBO VSEH VRST INSEKTICIDOV!

V prvem koraku se moraš znebiti potencialnih gnezdišč sadnih mušic. Veliko ljudi ima na domačem vrtu kompost, a za zbiranje bioloških odpadkov v kuhinji vseeno uporabljajo manjšo različico komposta, ki dejansko predstavlja nekakšno "mušjo restavracijo" v malem. A brez skrbi, priročni posodi za zbiranje ostankov živil se ti ni treba kar odpovedati. Dovolj je že, da posodo vsak dan izprazniš ter na vsaka dva dni umiješ in posušiš.

Počisti kuhinjo ter vse druge prostore, kjer se streže hrana. Tudi zelo drobni ostanki hrane lahko povzročijo težave s sadnimi mušicami, z natančnim čiščenjem pa preprosto odstraniš vse vire hrane za te škodljivce. Vsak dan sproti preveri tudi skledo s sadjem in hitro odstrani prezrelo sadje.

Ko se enkrat znebiš virov hrane za sadne mušice, je čas, da odstraniš tiste žuželke, ki so vseeno ostale v hiši. S preprosto pastjo iz kisa lahko hitro pripraviš naravno sredstvo proti škodljivcem – v visok steklen kozarec nalij jabolčni kis in vanj primešaj nekaj kapljic čistila za pomivanje posode. Nato iz lista papirja izdelaj stožec in ga namesti na vrh kozarca. Kis privabi mušice, ki lahko preko stožca vstopijo v kozarec, vendar ne morejo ven iz njega.  

Se ti sadne mušice še vedno zdijo nerešljiva nadloga?

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba