Vodne aktivnosti kar na domačem dvorišču

6. 08. 2014 08:20:33

Poletne počitnice za otroke predstavljajo najljubši čas v letu, a brez različnih aktivnosti se malčki hitro pričnejo dolgočasiti, načrti staršev glede brezskrbnega poležavanja na domačem vrtu pa splavajo po vodi. Vendar brez skrbi - v prihodnjih dneh nas bo končno razveselilo lepše vreme, zato smo pripravili nekaj idej za poletne vodne aktivnosti, ki ne le zabavajo otroke, temveč poskrbijo tudi za preganjanje vročine.

Če obožuješ vodo in z njo povezano zabavo, KLIKNI TUKAJ IN PREVERI RAZNOVRSTNO PONUDBO ARTIKLOV ZA VODNE AKTIVNOSTI!

 

Poznaš »pinato«; igro, pri kateri skušajo otroci z zavezanimi očmi zadeti figuro, v kateri se skrivajo slastne sladkarije? Za otroško zabavo ni potrebno preveč komplicirati – na domačem vrtu poskusi s preprostejšo različico priljubljene igre in namesto figure v zrak obesi vodne balončke, ki bodo nadobudneže med igro tudi prijetno ohladili.

Z nekaj ustvarjalnosti lahko na vrtu pripraviš pravi igralni park povsem brez stroškov. Uporabi stvari, ki so doma pri roki – s pomočjo dveh vrtnih stolov in metle pripravi mesto za igro limbo plesa, v kateri se otroci pomerijo, kdo se lahko spusti nižje. Poskrbi tudi za zabavno glasbeno podlago, ki dodatno animira udeležence.

Iz cevi za zalivanje pripravi različne ovire za preskakovanje, odvečne deske iz domače delavnice pa lahko postanejo proga, po kateri se morajo otroci sprehoditi z vedrom vode na glavi, brez da bi jim ta padel iz rok. Ena izmed igralnih postaj lahko postane pršilnik za zalivanje trave. Otroke opremi z dežniki ter jim ponudi izziv, da se sprehodijo iz enega konca proge na drugega, brez da bi jih pri tem zalila voda. Ob tem spreminjaj smer curka vode za bolj napeto dogajanje.

Na domačem vrtu za manjše otroke pripravi majhen peskovnik in presenečeno opazuj, koliko zabave se lahko razvije iz nekaj peska in vode. Preganjanje dolgčasa je vedno zagotovljeno tudi z vodnimi pištolicami. Le kateri otrok ni navdušen nad tem, da lahko vodni curek usmeri v različne predmete ali osebe?

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba