Kako se zabavati med dolgo vožnjo z avtomobilom?

1. 08. 2014 09:01:02

V času poletnih počitnic in tudi sicer čez leto se moramo včasih soočiti z dolgo vožnjo z avtomobilom. Še celo največji navdušenci nad jeklenimi konjički bi se verjetno strinjali, da je lahko 8-urna vožnja prav nadležno dolgočasna! Kaj pa lahko storiš, da si čimbolj skrajšaš čas?

Razmišljaš o nakupu novega avtomobila? KLIKNI TUKAJ IN PREVERI BOGATO IZBIRO MODELOV, KI TI NUDIJO UDOBJE TUDI MED DOLGO VOŽNJO!

Najprej okvirno določi, koliko časa bo vožnja sploh trajala, saj so od tega odvisne dejavnosti, ki jih lahko načrtuješ. Zamotiš se lahko z veliko aktivnostmi, med katerimi je med bolj priljubljenimi zagotovo glasba. Dandanes ti je na izbiro široka paleta predvajalnikov - od iPoda in pametnega telefona pa do bolj klasičnega CD-ja, ki ga namestiš v avto radio. Ne glede na medij izberi spodbudno glasbo, ki ti med vožnjo zagotovi dodatno energijo.

Če se uvrščaš med knjižne molje, je najboljša oblika zabave zate seveda knjiga. Izbiraš lahko med klasičnimi knjigami ali e-bralniki, če pa ti branje knjig med vožnjo ne diši najbolj, se lahko odločiš za kakšno zanimivo revijo.

Zabavna elektronika, ki nas spremlja na vsakem koraku, kot so GSM telefoni in tablice, ponuja številne uganke in igre, s katerimi se lahko zamotiš med vožnjo. Če izbereš igro za samo enega igralca, si omisli slušalke, da ne motiš ostalih, še bolje pa je, da poiščeš aktivnost, ki zabava vse potnike skupaj.

Tudi če poskrbiš za različne vrste zabave med vožnjo, ti to nič ne pomagajo, če potnikom ni udobno. S seboj zato prinesi odeje in blazine; z odejo se lahko ogreješ v hladnih jutranjih vožnjah ali pa se preprosto vsedeš nanjo in tako poskrbiš za bolj prijetno sedišče. Blazine ti pridejo prav v primeru še posebej dolgih voženj, da lahko potniki vmes udobno zaspijo.

Ne pozabi na prigrizke in dovoljšno količino tekočine. Za žejo je najbolj primerna kar navadna voda, izbereš pa lahko tudi katero drugo osvežilno pijačo, a pazi, da se sladka tekočina ne razlije po vozilu. Prigrizke prinesi s seboj, saj se tako izogneš visokim cenah na bencinski postaji, zdrava izbira pa so oreščki, narezano sveže sadje in zelenjava.

Še vedno misliš, da je vožnja enolična in dolgočasna?

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba