Komentarji

Pred 7 leti

CANON mf naprava IR1730I (4745B007AA)

CANON mf naprava IR1730I (4745B007AA)

Zelo dobra naprava. V naši pisarni je že kar nekaj časa in se odlično obnese, tudi zato ker omogoča veliko funkcij. Največ ga seveda uporabljamo za fotokopiranje in tiskanje, je pa super tudi za skeniranje in ostalo. Tudi hitrost tiskanja je kar solidna.

Kako izbrati pravi fotokopirni stroj?

31. 07. 2014 08:30:31

Nakup fotokopirnega stroja za domačo ali poslovno rabo predstavlja precejšen finančni zalogaj in glede na trenutno ekonomsko stanje, ko vsi skrbno spremljamo debelino naše denarnice, si zagotovo ne želiš izbrati napačne naprave. Spodaj preveri nekaj osnovnih nasvetov, ki te pripeljejo do nakupa najboljšega »kopirca«.

Potrebuješ fotokopirni stroj za poslovno rabo ali za domačo pisarno? KLIKNI TUKAJ IN MED SEBOJ PRIMERAJ MODELE RAZLIČNIH BLAGOVNIH ZNAMK!

Najprej se pozanimaj o dobaviteljih fotokopirnih strojev. Preveri ponudnike v svoji bližini, saj se lahko stroški prevoza naprave hitro naberejo, predvsem pa izbiraj med podjetji, ki so na trgu prisotni že nekaj časa. Na spletu poišči mnenja drugih potrošnikov glede izbranih trgovcev, saj tako dobiš informacije iz prve roke.

V naslednjem koraku razmisli o funkcijah, ki jih mora izbrani stroj ponujati. Ena glavnih lastnosti je možnost zgolj črno-belega ali tudi barvnega kopiranja. Kopiranje v barvni različici zahteva več časa in je dražje, a vseeno se veliko podjetij zaradi potreb dejavnosti, kot so na primer izdelava promocijskih materialov in kopiranje barvnih fotografij, odloča za barvne fotokopirne stroje.

Določi formate in težo papirja ter drugih medijev, kot so na primer prosojnice in kartice, ki jih nameravaš vstavljati v napravo, in na podlagi tega poišči ustrezne kopirce. Preveri tudi odzivni čas, saj dejavnost določenih podjetij zahteva, da je stroj takoj pripravljen za uporabo, v drugih pa je sprejemljivo, če se mora nekaj časa ogrevati.

Če bo stroj stalno mesto dobil v srednjem ali večjem podjetju, mora verjetno poleg osnovne funkcije razmnoževanja dokumentov omogočati tudi tiskanje z računalnikov vseh zaposlenih in nekatere druge naloge. Moderni kopirci ponujajo številne dodatne funkcije, kot so spenjanje dokumentov, tiskanje brošur in letakov, skeniranje itd.

Določi predvideni obseg kopiranja in na osnovi tega poišči primeren fotokopirni stroj. Predvideni obseg naj ne sega nad priporočeno uporabo, saj se v nasprotnem primeru stroj morda ne bo znal spopadati s težkimi bremeni in tako tvegaš okvaro naprave že kmalu po nakupu.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka