Kako se izogniti visokim cenam mobilnega gostovanja v tujini?

10. 07. 2014 08:46:40

Po poletnih počitnicah se ti lahko zgodi, da te po prihodu domov pričaka visok računa za mobilni telefon. Da se temu izogneš, lahko med gostovanjem v tujini za določen znesek zakupiš neko količino mobilnih storitev, kot so klici, SMS sporočila ter prenos podatkov. Spodaj preveri, kakšne ugodnosti za večji nadzor nad stroški komunikacije v tujini so v času poletnih počitnic zate pripravili glavni mobilni operaterji pri nas.

Telekom Slovenije ti za nemoteno komunikacijo na področju EU in Balkana ponuja posebni opciji za zakup klicev, sporočil ter prenosa podatkov. Glede na dolžino bivanja v tujini lahko izbereš 3- ali 7-dnevno storitev. EU opcija 3 dni ti na primer za 5,90 € omogoča 1000 enot klicev in SMS sporočil ter 500 MB prenosa podatkov, za opcijo Balkan 7 dni pa moraš odšteti 9,90 €, kar ti prinese 1000 enot klicev in SMS sporočil ter 1 GB prenosa podatkov.

Simobil ti omogoča brezskrbno komunikacijo pri vseh operaterjih EU s tarifo EU Neskončno za samo 2,99 € na dan uporabe v tujini. Ta ti prinaša neomejene dohodne in odhodne klice, neskočno količino SMS sporočil ter 500 MB mobilnega interneta. Znesek 2,99 € se obračuna le, ko se nahajaš v EU in če uporabljaš vključene storitve, sicer pa se ne zaračuna.

Tušmobil je s 1.7.2014 znižal cene storitev med gostovanjem v EU za počitnikovanje brez skrbi, in sicer kar do 56 %. Odhodne klice med gostovanjem so tako znižali za 21 % (minuta sedaj znaša 0,23 €), dohodne klice za 15 % (0,06 €), SMS sporočila med gostovanjem v EU so cenejša za 38 % (0,07 €), za 1 MB prenosa podatkov pa moraš odšteti 0,244 €, kar je celo 56 % ceneje kot običajno. Akcijske cene veljajo tako za naročnike kot tudi za predplačnike.

Debitel je za poletni čas pripravil storitev LP iz EU, ki ti omogoča zakup minut klicev, sporočil in prenosa podatkov v državah EU po tvojih željah. Za trajno zakupnino 9,90 € na primer prejmeš 200 enot minut, SMS-ov ali MB, pri čemer zakup velja do preklica s strani naročnika. Odločiš se lahko tudi za enkraten mesečni dokup EU enot, ki se avtomatsko izklopi do konca tekočega meseca. Za 12,90 € mesečne zakupnine tako prejmeš 200 enot minut, SMS-ov ali MB.

Za bolj podrobne informacije in dodatne ugodnosti v času bivanja v tujini preveri še spletno stran izbranega operaterja.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba