Komentarji

Pred 1 tednom

SAMSUNG mobilni telefon Galaxy A40 4GB/64GB

SAMSUNG mobilni telefon Galaxy A40 4GB/64GB (Dual SIM), Coral

zelo odličen telefon za malo denarja

Pred 2 mesecema

SAMSUNG mobilni telefon Galaxy A20e 3GB/32GB

SAMSUNG mobilni telefon Galaxy A20e 3GB/32GB Dual SIM, bel

še kar dobr telefon

Pametni GSM telefon ali navadni mobilec?

26. 06. 2014 14:04:26

Zaradi razcveta pametnih telefonov v zadnjih letih se vse več ljudi odloča za nakup takšnih GSM aparatov. Pametni mobilci so se razvili iz navadnih mobilnih telefonov, ki so sprva uporabnikom omogočali le opravljanje in sprejemanje klicev ter pošiljanje besedilnih sporočil. Z razvojem tehnologije so začeli ponujati številne dodatne funkcije, kot so brskanje po internetu, multimedijska sporočila, igranje igric, uporaba aplikacij in druge. Če še ne veš, kakšen telefon je bolj primeren za tvoje potrebe, za lažjo odločitev spodaj preveri glavne lastnosti obeh vrst.

Ne glede na to, ali iščeš pametni ali navadni GSM aparat, TUKAJ ZAGOTOVO NAJDEŠ PRAVI GSM TELEFON ZASE!

Razvoj mobilnih telefonov je sčasoma vodil v izdelavo majhnih računalnikov, ki jih danes poznamo kot pametne GSM naprave. Slednje tako kot računalnike poganja operacijski sistem, medtem ko običajni mobilci še vedno ponujajo le možnosti klicanja in osnovno internetno zmogljivost.

Izraz "pametni telefon" je bil prvič uporabljen s strani podjetja Ericsson v letu 1997 za opis koncepta GS 88 ‘Penelope’. Sicer še vedno ni neke jasne ločnice med tem, kateri telefoni so pametni in kateri ne, a z razvojem tehnologije se je definicija razširila na kategorijo telefonov, ki vključujejo vse nove funkcije, ki so uporabnikom trenutno na voljo. Pametni telefoni tako dandanes ponujajo širok spekter funkcij – od najrazličnejših možnosti klicanja, opravljanja video konferenc in naprednega surfanja po internetu do uporabe fotoaparata in kamere, multimedijskih predvajalnikov, GPS navigacijskih enot itd.

Na drugi strani je glavna funkcija navadnih mobilcev še vedno klicanje in pošiljanje sporočil, uporabljajo pa jih predvsem posamezniki, ki večinoma koristijo le telefonske storitve. Kljub temu večina takšnih telefonov ponuja nekatere preproste funkcije, kot so alarmi, koledar, preproste igre, osnovni fotoaparat in internetni brskalnik, a ne vključujejo WiFi-ja ter drugih naprednih funkcij.

S hitro razširitvijo pametnih telefonov so navadni GSM aparati stopili korak nazaj, saj se večina proizvajalcev osredotoča na prve. Običajni mobilci so sicer na trgu še vedno na voljo, a v vedno manjšem obsegu modelov. Preden se odločiš za nov telefon, torej razmisli, ali resnično potrebuješ vse funkcije, ki jih ponuja pametni telefon, ali pa je za komunikacijo morda dovolj običajni mobilec, saj ti vse ostale funkcije zagotavlja prenosnik ali tablični računalnik. Razlike v cenah med pametnimi in navadnimi telefoni so namreč precej velike. 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba