10 minut na dan za organizirano pisarno!

19. 06. 2014 07:55:56

V pisarni preživimo tretjino našega dneva, zato je ključnega pomena, da se na delovnem mestu dobro počutimo. Urejena delovna površina pomeni večjo učinkovitost, poskrbeti pa je treba tudi za ustrezen stol in mizo, svež zrak in dovolj svetlobe. Se ti zdi, da ti vedno primanjkuje časa za ureditev delovne površine v pisarni? Zate smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi lahko v le 10 minutah na dan poskrbiš za organizirano pisarno.

image

KAKO SE ZNEBIŠ KAOSA NA DELOVNI MIZI? KLIKNI TUKAJ in preveri zanimivo ponudbo registratorjev za arhiviranje dokumentov!

Ponedeljek. Iz delovne površine odstrani nesnago in se znebi vsaj enega predmeta, ki ga ne uporabljaš na mesečni ravni. Stran vrzi nedelujoča pisala in odstrani osebne predmete, pospravi tudi morebitne pripomočke, ki jih uporabljaš med malico - prtičke, začimbe itd.

Torek. Opravi popis - preglej zaloge pisarniškega materiala in po potrebi oddaj naročilo za opremo, ki ti je primanjkuje. Vzemi si minuto in preveri katalog s pisarniškim materialom, v katerem zagotovo najdeš pripomočke, ki ti lahko pomagajo pri boljšem organiziranju.

Sreda. To je dan za razmislek - pretehtaj, kako lahko uporabiš računalnik ne le za svoje osnovne delovne naloge, temveč kot pomoč pri organiziranju. Bi ti morda prišla prav preglednica, s katero imaš lahko boljši pregled nad svojim delom? Če je odgovor protrdilen, jo izdelaj še isti dan!

Četrtek. Na vrsti je dan za razvrščanje. Preveri vse vizitke in majhne koščke papirja, ki so se nabrali tekom tedna, ter jih prestavi tja, kamor sodijo. Zapiske, ki jih ne potrebuješ več, vrzi stran.

Petek. Naj te prevzame zabavno vzdušje! Izkoristi zadnji delovni dan v tednu za odstranitev vsega papirja, ki leži na tvoji delovni površini, ter dokumente pospravi v pripadajoče mape za arhiviranje. Med pisarniško opremo so ti na voljo številni registratorji v različnih formatih, izbiraš lahko med stoječimi različicami in takšnimi v škatli, med njimi pa zagotovo najdeš nekaj za bolj urejene zapiske in dokumente.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka