Katera SD spominska kartica je prava za tvojo napravo?

30. 05. 2014 09:00:36

Na tržišču foto opreme lahko danes najdeš na stotine proizvajalcev, ki ponujajo na tisoče spominskih kartic z najrazličnejšimi pomnilniškimi zmogljivostmi in hitrostmi prenosa. Na voljo so tri različne fizične velikosti SD kartic: SD, miniSD in microSD. Kako pa veš, katera je prava zate?

NE VEŠ, KATERO SPOMINSKO KARTICO IZBRATI? KLIKNI TUKAJ in že pred nakupom primerjaj najrazličnejše SD kartice ...

Medtem ko se SD spominske kartice najpogosteje uporablja v osebnih računalnikih, video kamerah in drugih večjih elektronskih napravah, različice microSD in miniSD največkrat najdemo v manjših pripomočkih, kot so tablice, fotoaparati in mobilni telefoni.

Ko iščeš pravo spominsko kartico za določeno napravo, vedno najprej preveri proizvajalčeva navodila za uporabo. Oznaki SD memory card in SD host device sta splošna termina, ki označujeta katero koli spominsko kartico ali napravo, ki ustreza SD standardom. Če se ti glede tega pred nakupom poraja kakršna koli dilema, je najbolje, da se obrneš direktno na proizvajalca.

SD spomninske kartice ponujajo najrazličnejše pomnilniške kapacitete, izbira pa je odvisna od tega, za katero napravo jo kupuješ, in tudi od količine denarja, ki ga nameravaš zanjo odšteti. SDXC kartice trenutno ponujajo največjo kapaciteto in nahitrejši prenos pri Utra High Speed standardu, izjemno hiter prenos pa omogočajo tudi izdelki standardov SDHC in UHS. Tudi tu na pomoč priskočijo navodila za uporabo, kjer lahko poiščeš informacije o tem, kateremu standardu ustreza tvoja naprava.

Izbira velikosti pomnilnika in hitrosti prenosa je odvisna od naprave, za katero kupuješ spominsko kartico. Pri fotoaparatu moraš na primer upoštevati kvaliteto oz. ločljivost posnetkov, ki jo želiš doseči, pri MP3 predvajalniku pa je bistveno nemoteno predvajanje glasbe.

Največjo učinkovitost delovanja lahko dosežeš le tako, da svojo napravo opremiš z ustrezno SD spominsko kartico. Izbrana kartica naj torej ustreza enakim SD standarom kot naprava, za katero jo kupuješ - in optimalno delovanje tvoje elektronske "igračke" je zagotovljeno!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba