Izberi dobro multifunkcijsko napravo

16. 05. 2014 09:00:11

S pojavom multifunkcijskih naprav tiskalniki, skenerji in faksi počasi tonejo v pozabo, saj so večopravilne naprave odlična izbira tako za občasno uporabo kot delo v domačem kabinetu. Uporabniki, ki prvič kupujejo tovrsten pripomoček, imajo pogosto težave pri izbiri, saj se modeli razlikujejo tako v cenah kot v funkcijah - en model lahko brezhibno tiska, a ima težave s skeniranjem, drugi je lahko praktično popoln, a mu manjka brezžična povezava. Te zanima, na kaj moraš paziti pred nakupom?

RAZMIŠLJAŠ O NAKUPU MULTIFUNKCIJSKE NAPRAVE? TUKAJ poišči pravi model zase glede na znamko in tehnične lastnosti!

Bistven korak do zagotovljene dobre izbire je, da razmisliš, katere funkcije so ti najpomembnejše. Med raznoliko ponudbo so najpogostejši modeli, ki nudijo tiskanje, skeniranje in faksiranje. Domači uporabniki od naprave običajno zahtevajo kar veliko, še posebej na področju tiskanja – brezhibno mora natisniti vse od navadnega opravičila do družinskih fotografij – seveda s čim nižjimi stroški.

Prav zato najboljšo izbiro predstavljajo vsestranske naprave z razmeroma hitrim in kakovostnim tiskanjem enobarvnega teksta ter dobro ločljivostjo. Cene naprav se začenjajo pri približno 45 evrih, medtem ko si manjše domače pisarne, ki si želijo brezžično povezljivost, tiskanje v oblaku in druge napredne funkcije, lahko privoščijo eno od resnično vsestranskih zverinic, ki stanejo tudi do 500 evrov.

Za študente, ki jim je cena navadno najpomembnejša, je za tiskanje seminarskih nalog in zapiskov idealna izbira ugoden pripomoček z možnostjo obojestranskega tiska črno-belih strani, seveda pa mora biti naprava tako hitra, da je debela skripta natisnjena hitreje, kot uspeš izgovoriti: »Wikipedija ni veljaven vir«. Toner z eno enoto polnjenja natisne manj strani, zato raje izberi laserskega. Študentje gradbeništva, arhitekture in ostalih ved, kjer so skice in tlorisi nepogrešljivi, pa na drugi strani skoraj gotovo potrebujejo tiskalnik v velikosti formata A3 z možnostjo skeniranja.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba