Naj bo izbira prve kitare enostavna!

15. 05. 2014 08:43:49

Kitara je eden od najbolj priljubljenih inštrumentov, saj se odlično obnese tako ob samotnem preigravanju najljubših melodij kot na družabnem večeru s prijatelji, kjer poskrbi za živahno vzdušje in glasbeno podlago za skupinsko prepevanje. Si tudi ti želiš razmigati prste na strunah? Preberi si nekaj nasvetov, s katerimi si zagotoviš popoln inštrument zase!

image

KUPUJEŠ NOVO KITARO? KLIKNI TUKAJ in primerjaj več kot 1600 modelov številnih blagovnih znamk!

Ali bo tvoja glasbena pot dolga in uspešna ali pa bo zamrla, še preden se naučiš osnovnih tonov, je v prvi vrsti odvisno od ustrezne velikosti in prilagojenosti glasbila tvojim potrebam. Prava velikost je še posebej pomembna, če izbiraš kitaro za otroka, zato pazi, da ob igranju levi komolec ne bo v enaki višini kot rama. Preden se odločiš za nakup si dodobra oglej zunanjost, ki ne sme kazati poškodb prevoza ali tovarniških napak, nato jo uglasi in poskusi igrati z njo. Preveri kakovost napenjalcev in sedla, ki mora biti trdno pritrjeno.

Izberi vrsto kitare, ki te najbolj pritegne, saj si s tem zagotoviš največ motivacije za igranje – ne odloči se za poceni model akustične kitare, če si v resnici želiš igrati električno. Nizkocenovne klasične kitare imajo pogosto širši vrat, kar zlasti mlajšim igralcem lahko predstavlja veliko oviro. Prav tako ne nasedaj ponudbam, ki ti obljubljajo paket celotne glasbene opreme z uglaševalnikom, stojalom in torbo po neverjetni ceni. Raje si privošči samo glasbilo in v dodatno opremo investiraj takrat, ko se prepričaš, da je kitara pravi inštrument zate.

Ob izbiri kitare se ne zadovolji z določenim modelom samo zato, ker nosi ime znane znamke, saj je večina začetniških kitar manj znanih proizvajalcev povsem enako kakovostna kot osnovni inštrumenti prepoznavnih znamk, ki več vlagajo v razvoj profesionalnih modelov.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka