Poskrbi za dobro delovanje spominske kartice

5. 03. 2014 08:30:00

Poleg fotoaparata je spominska kartica najpomembnejši del opreme v tvoji fotografski torbi. Brez nje ne moreš fotografirati, in če ne deluje pravilno, se lahko posloviš od vseh posnetkov, ki so se počasi nabirali na njej. Še dobro, da lahko z upoštevanjem nekaj osnovnih nasvetov poskrbiš za brezhibno delovanje kartice in tako zavaruješ vse fotografije, ki jih želiš za vedno obdržati!

Kadarkoli spominsko kartico vstaviš v aparat, jo formatiraj, saj jo tako najbolje pripraviš na nov zalogaj fotografij. Strokovnjaki odsvetujejo vstavljanje kartice v več različnih fotoaparatov brez vmesne shranitve fotografij, saj se te lahko poškodujejo med nadaljnjim fotografiranjem z drugo napravo.

Poskrbi, da nikoli ne ostaneš brez dragocenih fotografskih posnetkov! KLIKNI TUKAJ in izbiraj med bogato ponudbo spominskih kartic po ugodnih cenah ...

Pri prenašanju fotografij veliko fotografov aparat priključi neposredno na računalnik. Po mnenju tehnoloških strokovnjakov to po nepotrebnem obremenjuje baterijo fotoaparata, zaradi česar se slike prenašajo počasneje, kar poveča možnosti za poškodovanje datotek. Priporočajo uporabo čitalnika za kartice, ki s hitrim prenosom poskrbi za varnost in prihranek dragocenega časa.

Po intenzivni fotografski seansi se medpomnilnik zapolni in fotoaparat z utripajočo lučko sporoči, da ni več prostora za posnetke. Izjemno pomembno je, da medtem ko lučka sveti, ne odstraniš spominske kartice, saj se drugače posnetki lahko poškodujejo. Enako velja pri prenašanju slik na računalnik – nikar ga ne izklapljaj, dokler lučka na čitalniku ne ugasne.

Lahko se ti zgodi, da ti spominska kartica pade v vodo ali se ti opere v pralnem stroju. Če te doleti eno ali drugo, brez panike. Kartico dan ali dva pusti na zraku, da se temeljito posuši, nato pa z zmogljivim čitalnikom karseda hitro prenesi fotografije, ki so za trenutek že veljale za izgubljene.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba