Supermarket

Najbolj spektakularni kamini

4. 02. 2014 09:00:00

Sprostitev, toplina, udobje in prijetno prasketanje ognja - vse to prinašajo kamini, ki ustvarjajo prijetno notranjo klimo, hkrati pa skrbijo še za ogrevanje z obnovljivimi viri energije. Ognjeni plameni te popeljejo v popolnoma drug svet, za še bolj edinstven občutek pa si oglej najbolj spektakularne kamine, ki dnevno sobo resnično spremenijo v veličasten prostor. Zagotovo med njimi najdeš kakšen navdih!

image

V kolikor razmišljaš o vgradnji kamina v svoj dom, moraš upoštevati nekatere zelo pomembne dejavnike, in sicer je potrebno predvideti zadosten premer dimnika (za odprte kamine 250-300 mm, za kamine z zaprtim kuriščem pa 200-250 mm). Ne pozabi na dotok svežega zraka, za kar navadno zadostuje že vodovodna plastična cev. Dovod zraka je namreč izredno pomemben dejavnik zaradi zagotavljanja kisika za gorenje in tudi za samo segrevanje prostorov. Kamin je nujno postaviti na čvrsto podlago, saj se zaradi njegove teže mehki materiali (npr. stiropor) posedejo, kar se kaže v grdih razpokah na zidu.

Poskrbi za nemoteno ogrevanje prostorov tudi brez elektrike - s čudovitim kaminom na drva! TUKAJ preveri zanimivo ponudbo najrazličnejših artiklov ...

Kateri pa so trenutno najlepše oblikovani kamini? Absolutni zmagovalec med ogrevalnimi telesi je kamin Gaia, poimenovan po grški boginji, ki je ustvarila življenje in ogenj. Kamin ima 180-stopinjsko območje ogrevanja in velike steklene plošče na obeh straneh ter spredaj. Če iščeš kamin za trendi videz podjetja ali stanovanjskega objekta, je prava izbira model Modus 984 v barvi zarjavelega kovinskega ohišja, gorišče pa ima priročno ogrodje, ki se lahko uporabi tudi kot miza ali stol. Kamin vključuje tudi dimnik in posodo za kurišče iz nerjavečega jekla.

Kamin kot ogromen okvir za sliko? Zakaj pa ne. Model Pictofocus ustreza kateri koli steni, njegov dizajn pa je bil v Parizu nagrajen prav zaradi preprostosti oblike. Sodobni kamin Double je hkrati tudi mizica, ob kateri lahko uživaš v omamni kavi. Zaradi Glassfire tehnologije je kamin umeščen na desno stran mize, zato ti ni potrebno skrbeti glede dima, pepela ali bližine ognja. Oblika in sončna barva poudarjata poseben značaj naprave, ki vsekakor pritegne pozornost.

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka