Komentarji

Pred 1 letom

SPREJ KROWN OLJE KL-73 500ML

SPREJ KROWN OLJE KL-73 500ML

vrhunski izdelek

Pred 1 letom

Samostojni analizator plina 59087 (za r22.

Samostojni analizator plina 59087 (za r22. r134a. r12)

TESTERJA NISO IMELI IN GA NIMAJO ZA PRODAJO ZAVAJANJE KUPCA Z CENO PRI KONKURENCI JE CENA 1500€ IN JE NA ZALOGI

Uporaba dizelskega goriva pozimi

1. 02. 2014 08:00:00

Dizelsko gorivo je v zimskem času podvrženo zmrzovanju, kar utegne biti še posebej neprijetno, ko se ti zjutraj mudi v službo. Izogni se neprijetnim presenečenjem ter si preberi, zakaj do tega pride in kako ukrepati, preden je prepozno.

Zmrzovanje dizelskega goriva je povezano z njegovo sestavo. Glavni krivec za to je parafin, ki na hladnem postaja trdnejši in se začne kristalizirati, kar lahko opaziš v motnosti goriva. Sprva to ne predstavlja ovire, a z nižanjem temperature velikost kristalov preseže velikost odprtin na filtrih, zato lahko pride do delne ali popolne zaustavitve pretoka. Največkrat se to pripeti prav na filtrih, izpostavljenih delih cevovodov in v rezervoarju.

Redno skrbiš za svojega jeklenega konjička in mu želiš zagotoviti le najboljše? TUKAJ preveri celoten izbor najrazličnejše avto opreme!

Uporabo dizelskega goriva v hladnejšem obdobju omogočajo dodatki, ki povečujejo filtrirnost goriva, kar pomeni, da kristali parafina tudi pri nižjih temperaturah ostajajo dovolj majhni, da še lahko prehajajo skozi filtre. Ta podatek je pogosto naveden le s kratico CFPP, kar je okrajšava za angleško ime Cold Filter Plugging Point. Filtrirnost dizelskih goriv na slovenskih črpalkah se pozimi običajno giblje med -21 in -28 °C.

Če avtomobil parkiraš na temperaturi pod -18 °C, strokovnjaki priporočajo uporabo ustreznih nizkotemperaturnih dodatkov, ki pa jih moraš v rezervoar naliti, dokler je gorivo še povsem bistro. Ker se mora dodatek dobro zmešati s celotno vsebino rezervoarja, ga je potrebno dodati pred ali med novim polnjenjem rezervoarja. Pred nalitjem zimskega goriva moraš rezervoar v celoti izprazniti, prav tako se je pozimi bolje večkrat ustaviti na bencinskem servisu in natočiti manj goriva, ki ga pred naslednjim postankom na črpalki do konca porabiš. S tem zmanjšaš možnost usedanja parafina na dno, od koder običajno gorivo izteka naprej v motor.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba