Komentarji

Pred 5 meseci

VOX indukcijska vgradna plošča EBI 400DB

VOX indukcijska vgradna plošča EBI 400DB

V enem letu dve okvari a servis te prvi mesec sploh ne upošteva. Zelo slabo ...in žalostno.

Pred 6 meseci

BOSCH indukcijska kuhalna plošča PUE611BB2E

BOSCH indukcijska kuhalna plošča PUE611BB2E

Booster dela katastrofalno .

Pred 1 letom

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII 64501

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII 64501 FHTX

Non stop se kvari

Kaj je potrebno vedeti pred nakupom kuhalne plošče?

18. 01. 2014 10:00:00

Pri kuhanju je nepogrešljiv del opreme prav ustrezna kuhalna plošča. Na kaj pa je potrebno pred nakupom še posebno paziti?

Kuhalne plošče delimo glede na tip, in sicer poznamo samostojne plošče, katere se postavijo na delovni pult, so prenosne, uporabljaš pa jih povsem po potrebi. Vgradne kuhalne plošče se nasprotno vgradijo v delovno ploščo kuhinje, kerrock, granit in podobno. Glede na izvedbo poznamo indukcijske in steklokeramične plošče s kovinsko obrobo, ki so še posebno priporočljive za bolj pozabljive, saj pri kipenju npr. mleka in vode problem z odtekanjem tekočine izgine, saj se ne izliva iz kuhalne plošče. Ob zalitju senzorjev se plošča tudi samodejno izklopi. Prednost indukcije ali steklokeramike z brušenim zunanjim robom iz stekla je v čiščenju, poleg tega pa je tudi sam videz plošče mnogo lepši.

Glede na upravljanje poznamo plošče na centralno in linijsko upravljanje ali z gumbi ob desnem oziroma spodnjem robu pulta. Pomembno je paziti tudi na druge lastnosti plošč, pri plinskih je tako potrebno upoštevati število plinskih gorilcev in jakost. Novosti pri indukcijah in steklokeramikah je med drugim tudi PowerBoost funkcija(hitro kuhanje), pred nakupom pa se je treba pozanimati o moči, opremljenosti z LCD zaslonom, številu kuhalnih stopenj, časovnemu izklopu polja in podobno.

Kakšna pa je razlika med delovanjem plošč? Delovanje plinskih plošč je jasno, kaj pa indukcijske in steklokeramične kuhalne plošče? Vizualno sta si namreč ti dve vrsti zelo podobni, vendar indukcijska plošča ne segreva celotne kuhalne plošče, temveč samo izbrano jed, ki jo pripravljaš. Deluje na principu oddajanja mikrovalov, ki pridejo do jedi in jo segrejejo. Steklokeramika nasprotno segreva celotno polje, zato lahko z indukcijo prihraniš mnogo energije. Potrebno je paziti tudi na vrsto posode, ki mora imeti kovinsko dno, za kar so primerne stare email posode in nove inox nerjaveče posode z oznako indukcija.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka