S sušilcem do odlične pričeske kratkih ali dolgih las

7. 01. 2014 09:00:00

Dnevni ritual stilskega oblikovanja pričeske je za večino precej podoben. Začne se z umivanjem las, sledi sušenje in pričeska je pripravljena. V marsičem pa je pričeska odvisna prav od pravilnega sušenja las, ki ti lahko pričara velik volumen in lasem vdahne iskrivo energijo.

image

Kratki lasje dobijo še dodaten volumen, če jih sušiš v nasprotni smeri, da pa ta učinek okrepiš, pred sušenjem uporabi sprej za zaščito pred vročino in peno za večji volumen, ki jo vtreš v lase. Med sušenjem lase še nadalje gneti, da bodo lepo oblikovani. Če so tvoji lasje med tistimi, ki čez dan »padejo dol«, lase posuši tako, da topel zrak usmeriš na lasišče in nato v smeri proti lasnim konicam. Pri tem si lahko pomagaš z zaponkami, ki jih vstaviš v lase.

Paževska pričeska bo še posebno lepa, če bodo lasje svilnato mehki, z velikim volumnom in konicami nežno zavitimi navznoter. To zlahka narediš z okroglo krtačo. Na lase nanesi sredstvo za zaščito pred vročino in jih na zgornjem delu glave razdeli na enake pramene. Posamezne pramene nato povleci preko okrogle krtače in jih ob tem suši. Pramene navij na okroglo krtačo, pričeti pa je treba na lasišču in nadaljevati v smeri proti konicam. Hkrati posamezne pramene, ki so naviti na krtačo, suši pod pravim kotom od zgoraj navzdol. Če je potrebno, postopek še ponovi. Na koncu dodaj še kanček laka za visok lesk in pričeska bo čudovito obstojna.

Stopničasto postriženi dolgi lasje so lahko gladki in sijoči v nekaj kratkih korakih. Lase najprej umij in nanje nanesi peno za utrjevanje. Nato jih razdeli na več pramenov ter nanje nanesi sredstvo za zaščito pred vročino. Posamezne pramene nato osuši s pomočjo štirioglate krtače za visok lesk in jih postopoma vleci preko krtače, prični na lasišču in nato počasi nadaljuj v smeri proti konicam. Pramene moraš osušiti še pod pravim kotom v smeri od zgoraj navzdol. Na koncu lasne konice stranskih stopničasto pristriženih segmentov z okroglo krtačo zavij navznoter. Konice bodo tako delovale resnično dovršeno. Za klasično pričesko lase samo še nekoliko oblikuj s prsti ali preprosto stresi z glavo in igriva hipijevska pričeska je nared.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka