Komentarji

Pred 3 leti

CANON komplet kartuš PG-545XL + CL-546XL

CANON komplet kartuš PG-545XL + CL-546XL (original, komplet)

ponudba zavaja v trgovini so navadne velikosti kartuš

Pred 5 leti

CANON barvna kartuša CL-513

CANON barvna kartuša CL-513

Nakup se zelo splača, ker traja res bistveno dlje kot reden nakup normalne polnitve.

Pred 6 leti

CANON črna kartuša PG-512

CANON črna kartuša PG-512

Seveda pred nakupom prineterja nisem preverila kakšne kartuše rabi in sem se zelo bala da bodo grozno drage, ampak se je izkazalo da ni tako in da poleg tega precej dolgo zdržijo, tako da sem pomirjena in se mi zdi ok nakup.

Polnjenje kartuš za tiskalnike

4. 01. 2014 08:00:00

Črnilo za kartuše je eden od najdražjih pripomočkov, ki jih potrebuješ v domači pisarni, poleg tega pa ga vedno zmanjka v najbolj nemogočih trenutkih. S pomočjo ročnega polnjenja kartuš lahko namesto nakupa novih prihraniš dobesedno na stotine evrov. Preberi, kako ta umazani posel opraviti kar najenostavneje!

Najprej moraš kupiti polnilni set za kartuše, ki vključuje črnila, igle, plastično črpalko in držalo za polnjenje. Ti so običajno vsaj polovico cenejši od novih kartuš. Za zaščito rok pred črnilom uporabi gumijaste rokavice, mizo pa prekrij s papirnato brisačko ter na njej razpostavi set in kartuše iz tiskalnika. Preberi navodila, ki so priložena setu, saj različne kartuše zahtevajo različno polnjenje. S prstom podrgni po zgornjem delu kartuše in tako poišči luknjico za polnjenje, v kateri je gobica. Z ostrim svinčnikom ali zobotrebcem preluknjaj nalepko nad luknjico. Pri barvni kartuši, kjer je luknjic več, moraš ugotoviti, v katero luknjico je potrebno vbrizgati določeno barvo. To najlažje storiš tako, da v vsako luknjico porineš zobotrebec, ki bo vpil ostanke barve v kartuši.

Z brizgalko vbrizgaj črnila, pri čemer je zelo pomembno, da v brizgalki poleg črnila ni niti malo zraka, saj bi ta v kartuši preprečil dotok barve v tiskalnik. Iglo porini globoko v kartušo, počasi iztisni črnilo in z brizganjem prenehaj takoj, ko opaziš, da črnilo sili iz luknjice. Preden iglo odstraniš, izsesaj nekaj črnila nazaj, da kartuša ne bo prepolna. Pazi tudi, da se barve ne zmešajo, in kartušo previdno obriši ter luknjice prelepi z lepilnim trakom, ki se običajno obnese bolje od nalepk, priloženih v polnilnem setu. Po končanem delu takoj natisni nekaj testnih strani, po možnosti barvnih fotografij, da sveže črnilo spraviš v obtok.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba