Komentarji

Pred 1 letom

CANDY vgradna pečica FCP 825 XL

CANDY vgradna pečica FCP 825 XL

V primerjavi ni ista pečica...ena ima wifi upravljanja, druga pa ne

Pred 1 letom

CANDY vgradna pečica FCP 625 NXL

CANDY vgradna pečica FCP 625 NXL

super je.Sem jo sprobal pece dobro.

Kako ločiti med različnimi vrstami vgradnih pečic?

19. 12. 2013 09:00:00

Vgradne pečice ločujemo glede na različne kriterije, med najpomembnejšimi so dimenzije in način peke.

Vgradne pečice so navadno na voljo v različnih dimenzijah, med katerimi je najpogostejša širina 60 cm. Obstajajo tudi naprave širine 45 in 90 cm, vendar večina potrošnikov na to možnost zaradi nepoznavanja sploh ne pomisli. Višina pečic običajno znaša 60 cm, priljubljene pa so tudi nekoliko nižje pečice, visoke le 45 cm. Pod nižjimi pečicami so pogosto vgrajeni predali za gretje krožnikov, ki so ravno prave velikosti, da jih je mogoče namestiti v odprtino za pečico klasičnih dimenzij.

Poleg klasičnega načina peke pečice vedno pogosteje ponujajo tudi možnost delovanja s paro ali z mikrovalovi, kjer kombinacija peke s paro pomeni, da pečica poleg drugih načinov priprave jedi omogoča tudi parno kuhanje. V profesionalnih kuhinjah se parni način uporablja že okoli dve desetletji in kuharji zagotavljajo, da je kuhanje s paro prava pot do sočnih in okusnih jedi. Mokra para in temperatura pod 100°C namreč ohranjata večino vitaminov in mineralov ter naraven okus in barvo hrane.

Kombinirane pečice poleg kuhanja rib, zelenjave in druge hrane v sopari lahko omogočajo intervalno parno pečenje, kjer se koraka parnega kuhanja in pečenja izmenjujeta, kar zagotavlja hrustljavo skorjico pečenke in mehko ter sočno notranjost.

Delovanje z mikrovalovi pomeni, da je pečico mogoče uporabljati tudi kot mikrovalovko. Zamrznjeno hrano je tako enostavno odmrzniti kar v pečici, vrsto peke pa program pečice lahko spreminja med samo pripravo. Rezultat je tako hitro pripravljena in kakovostna hrana. Obstajajo tudi samostojne parne pečice, s kateri je mogoče hrano le kuhati, nimajo pa možnosti peke. Kadar so na krožniku pogosto zelenjava, ribe, deserti ali druge priloge, je optimalna izbira parna različica pečice.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba