Kuhinjski roboti – mali pomočniki velikih mojstrov

5. 12. 2013 11:00:00

Ko slišiš izraz »kuhinjski robot«, je prva misel najbrž futuristični kiborg s francoskim predpasničkom, ki na koleščkih urno brzi po kuhinji in se vrti med lonci. V resnici gre na videz le za malo večji vsestranski mešalnik s posodo za mešanje. Kuhinjski roboti bodo kmalu nepogrešljiv del vsake kuhinje, saj jih v primerjavi z ostalimi pripomočki odlikuje vsestranska uporabnost. To pomeni, da ena sama naprava kuharjem olajša delo in pospeši postopek priprave jedi.

Ti sodobni kuhinjski pripomočki imajo priloženih več nastavkov, med katerimi sta gotovo nastavek za gnetenje testa ter nastavek za stepanje in mešanje, izbereš pa lahko še strgalnik za zelenjavo, nastavek za piškote, mletje mesa ali pripravo testa, nastavek za izdelovanje špagetov ali različnih vrst makaronov ter celo paradižnikovega soka. Poleg tega so na voljo plošče za rezanje, fino strganje in fino ter grobo sekljanje. Z eno samo napravo torej prihraniš veliko časa, prostora in denarja, ki bi bil potreben za nakup cele vrste pripomočkov.

Roboti se razlikujejo v moči motorja, pri čemer je dobro vedeti, da se šibkejši roboti prej preobremenijo, zaradi česar motorček lahko sčasoma pregori. Pred nakupom moraš paziti še na zadostno prostornino priložene posode za pripravljanje in število hitrosti, ki jih posamezni robot omogoča.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba