Kakšne vrste piva poznamo?

13. 09. 2012 11:04:58

Angleško ale pivo:

image

Piva zgornjega vrenja svetle do temnordeče barve, s poudarjeno ječmenovo slajenostjo in celo paleto sadnih arom, običajno slajšega okusa in dolgega grenkega pookusa.

Belgijsko ale pivo:

Piva zgornjega vrenja svetle do temne barve, poleg ječmenovega se uporablja tudi kombinacija s pšeničnim in ovsenim sladom, običajno so sekundarno fermentirana v steklenici in višje alkoholne stopnje, slajšega okusa.

Cider:

Alkoholna pijača, narejena iz vsaj 3 mesece fermentiranega soka iz specialnih vrst jabolk (ali hrušk), običajno z dodatkom CO2 ali žvepla.

Ležak:

Piva spodnjega vrenja, običajno svetle ali temne prozornejše barve, manj gosta in aromatična, s poudarjenim grenkim okusom in pookusom.

Stout in porter pivo:

Temno pivo angleškega izvora, temnorjave do črne barve, polnega okusa, ki pogosto spominja na čokolado ali praženo kavo.

Pšenično pivo:

Piva, varjena s kombinacijo pšeničnega in ječmenovega sladu, nižje grenkosti, polnejšega okusa, ki spominja na banane ali vanilijo.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka