Kakšne vrste piva poznamo?
Angleško ale pivo:
Piva zgornjega vrenja svetle do temnordeče barve, s poudarjeno ječmenovo slajenostjo in celo paleto sadnih arom, običajno slajšega okusa in dolgega grenkega pookusa.
Belgijsko ale pivo:
Piva zgornjega vrenja svetle do temne barve, poleg ječmenovega se uporablja tudi kombinacija s pšeničnim in ovsenim sladom, običajno so sekundarno fermentirana v steklenici in višje alkoholne stopnje, slajšega okusa.
Cider:
Alkoholna pijača, narejena iz vsaj 3 mesece fermentiranega soka iz specialnih vrst jabolk (ali hrušk), običajno z dodatkom CO2 ali žvepla.
Ležak:
Piva spodnjega vrenja, običajno svetle ali temne prozornejše barve, manj gosta in aromatična, s poudarjenim grenkim okusom in pookusom.
Stout in porter pivo:
Temno pivo angleškega izvora, temnorjave do črne barve, polnega okusa, ki pogosto spominja na čokolado ali praženo kavo.
Pšenično pivo:
Piva, varjena s kombinacijo pšeničnega in ječmenovega sladu, nižje grenkosti, polnejšega okusa, ki spominja na banane ali vanilijo.