Supermarket

Funkcije vremenskih postaj

9. 02. 2012 22:13:26

Vremenska postaja je zelo uporaben pripomoček za vse, ki bi bili radi ves čas na tekočem o vremenskih razmerah. Poleg tega, da vremenska postaja vsebuje termometer, ki prikazuje stopinje zunaj, pa ima tudi cel kup različnih in zelo uporabnih funkcij!

image

Za vse, ki zelo radi spremljate vremenske pojave in ste dobro obveščeni o vremenski napovedi, je vremenska postaja zelo priporočljiv pripomoček. Z namestitvijo vremenske postaje v vašem domu boste vedno vedeli kakšno je vreme zunaj in koliko stopinj kaže merilnik temperature. Vremenska postaja namreč beleži zunanje in notranje temperature, obenem pa na njenem LCD zaslonu lahko spremljate tudi višino tlaka, lunine faze, čas in datum. Vsaka vremenska postaja vključuje termometer, ki mora biti točen in kar se da natančen.

Merilnik temperature enostavno montirate na eno izmed sten v stanovanju, zunaj pa namestite zunanji senzor, ki glavni napravi nato pošilja temperaturo. Vremenska postaja pa je na voljo tudi v modelu, ki ga enostavno postavite na delovno mizo ali na polico kjer bo dobro vidna. Poleg vseh omenjenih funkcij pa ima merilnik temperature tudi možnost nastavitve alarma za bujenje, obenem pa prikazuje tudi čas vzhoda in zahoda sonca.

Merjenje tlaka je lahko ponazorjeno ne le v številkah, ampak tudi z grafom, v slikah pa so prikazane tudi lunine faze. Gre torej za zelo priročen in praktičen pripomoček, ki vedno pride prav. Izbirate lahko med različnimi oblikami in velikostmi vremenskih postaj, sicer pa je na voljo tudi merilnik temperature kot klasični termometer, ki se od vremenske postaje razlikuje predvsem v manjšem številu funkcij. 

Danes so na voljo tudi digitalni termometri, ki zelo natančno prikazujejo temperaturo in so tudi cenovno zelo ugodni. Termometer meri tudi vlago, in sicer za to poskrbi tako imenovani higrometer. Tako kot vremenska postaja tudi digitalni termometer deluje na baterije, ki imajo dolg rok uporabe, saj za delovanje potrebuje zelo malo energije.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka