Nakup CF spominske kartice

26. 01. 2012 14:41:44

Za shranjevanje podatkov lahko uporabljate različne medije. Za katero vrsto se boste odločili, je pomembno predvsem od tega, kakšne naprave uporabljate in kakšno količino podatkov želite na te medije shranjevati.

Uporabljate lahko različne stvari, med bolj priljubljene pa sodi tudi compact flash (CF) spominska kartica. Tako kot vsaka druga spominska kartica, je tudi compact flash (CF) spominska kartica opredeljena z določenimi tehničnimi lastnostmi, ki poleg prodajne cene določajo tudi zmožnosti ter uporabnost, ki jo doseže določena compact flash (CF) spominska kartica.

Ko kupujete takšen predmet, kot je compact flash (CF) spominska kartica, je dobro, da poznate vsaj osnovne pojme, po katerih lahko presodite, če je izbrana compact flash (CF) spominska kartica primerna za vas.

Tej kartici lahko rečemo tudi CF spominska kartica oz. spominska kartica CF, lahko pa tudi samo CF kartica. Ne glede na to, katero pogovorno obliko uporabite, vas bo vsak prodajalec kakšne ozko usmerjene prodajalne razumel ter vam svetoval pri nakupu.

Ko govorimo o lastnostih oz. tehničnih podatkih, ki jih ima določena CF spominska kartica, moramo izpostaviti predvsem tri lastnosti, ki so najbolj pomembne. Te tri lastnosti, ki jih ima vsaka CF spominska kartica, so velikost spomina, hitrost branja ter pisanja ter garancijska doba.

Spominska kartica CF oz. kar CF kartica ima tako kot vsak drug medij, določeno tudi velikost. Velikost kartice omejuje število podatkov, ki jih lahko shranimo na ta medij. To je prav gotovo najbolj pomembna lastnost, ki tudi v največji meri vpliva na končno ceno tega izdelka. Na končno ceno, ki jo doseže CF kartica, vplivajo še številni drugi tehnični podatki in tudi naziv ter prepoznavnost proizvajalca, a velikost je bistvenega pomena, tako pri uporabi kot pri prodajni ceni.

Hitrost branja je še ena lastnost, ki jo ima vsaka spominska kartica CF. Prav hitrost branja je tisti podatek, ki sporoča, če bomo za prenos podatkov iz kartice čakali zelo dolgo ali pa se bodo podatki prenesli hitreje kot iz kakšnega drugega medija. Nasprotno od hitrosti branja pa nam hitrost pisanja sporoča največjo hitrost, s katero lahko podatke prenašamo na te kartice.

Garancija oz. garancijska doba je pri teh karticah navadno zelo dolga in desetletna ali še daljša garancijska doba ni nobena izjema. Pri nakupu preverite tudi ta podatek in izberite takšne kartice, ki vam nudijo vsaj nekaj let garancije.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka