Nakup optične enote in posodobitev računalniškega sistema

26. 01. 2012 14:36:04

Pri nakupu računalnika izberite tudi prave optične enote, saj boste v nasprotnem primeru prikrajšani za marsikatero možnost, ki bi jo imeli ob uporabi optične enote. Kljub temu, da danes težko kupimo nek računalniški sistem brez računalniške optične nenote, se moramo pred nakupom pozanimati o vrsti vgrajene optične enote ter kaj vse nam le-ta omogoča.

Obstajajo različne optične enote, ki omogočajo samo branje podatkov. Zapisovalniki se ločijo na tiste, ki zapisujejo le na DVD enote, to so DVD zapisovalniki in tiste, ki zapisujejo na CD enote, torej CD zapisovalniki. DVD zapisovalniki so primerni za vse filmske navdušence, zlasti za tiste, ki bi želeli filme prenašati med računalnikom in še katerim drugim medijem, npr. televizijskim sprejemnikom z DVD predvajalnikom.

Nakup optične enote pa ni primeren samo za tiste, ki bi računalniške optične enote uporabljali le za snemanje filmov in serij. Zapisovalniki, tako DVD zapisovalniki kot CD zapisovalniki so odlično orodje za snemanje glasbe, ki jo lahko poslušate na radiu. Če v vašem avtomobilu nimate druge možnosti kot predvajanje CD-jev, potem bo nakup računalniške optične enote odlična popestritev tudi pri tem.

Kje kupiti optične enote?

Najbolje je, da se glede optične enote odločite še pred nakupom računalnika, saj si boste tako prihranili kar nekaj neprijetnosti in tudi prihranili pri računalniškem servisu, če bi mu zaupali menjavo ali vgradnjo računalniške optične enote. Kljub temu je včasih neizogibno in se morate za nakup te računalniške komponente odločiti naknadno. Do tega lahko pride zaradi zastarelega računalniškega sistem, ki ga uporabljate že več let ali iz katerega drugega razloga. Sam nakup pa ne bo predstavljal večjih težav, saj so računalniške optične enote na voljo v skoraj vsaki računalniški trgovini in večinoma tudi v kakšni večji splošni trgovini.

Koliko stane namestitev optične enote?

Cena te storitve se razlikuje med različnimi servisi, a lahko rečemo, da gre za dokaj enostaven postopek, ki naj bi bil tudi relativno ugoden. Če vam želijo na računalniškem servisu za to storitev zaračunati več, kot se plačali za nakup optične enote, potem se raje obrnite drugam. Večkrat vam bodo to storitev opravili tudi brezplačno, če se boste za nakup optične enote odločili pri njih. Lahko pa vam pri tem pomaga tudi kakšen znanec ali prijatelj, predvsem mlajši imajo s tem že precej izkušenj in hitro se najde kakšen samouk, ki vam bo to storitev pripravljen izvesti brezplačno ali v zameno za kakšno kosilo.

Če optične enote še nimate in ste prikrajšani za kakšno od zgoraj naštetih prednosti, potem je zadnji čas, da tudi vi posodobite vaš računalniški sistem in začnete uživati v vseh prednostih, ki vam jih sodobna tehnologija ponuja.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba