Komentarji

Pred 6 leti

ČOKOLADNI ATELJE DOBNIK - BONBONIERA CUBE

ČOKOLADNI ATELJE DOBNIK - BONBONIERA CUBE 27

Ful lepo darilo, ker je v taki mal retro embalaži, pa praline so noro dobre. Za sladkosnede odlična izbira, in ker je vse ročno narejeno, je dost fensi darilo, če je treba naredit dober vtis.

Tudi sladkosnedi lahko uživajo v zdravi hrani zdravega sladkega programa

26. 01. 2012 13:31:24

Zdrava hrana je danes še toliko bolj pomembna, saj je o tem govora tako po televiziji kot tudi kje drugje. Zavedanje pomena zdrave hrane je precej bolj prisotno, kot je bilo pred leti, vzrok za to pa lahko iščemo predvsem v nastanku številnih različnih bolezni, ki ogrožajo vsakega posameznika in so pogosto povezane prav z načinom prehranjevanja.

Sladkosnedi so večkrat prikrajšani, saj sladka, slana ali preveč začinjena hrana ne spada med tisto hrano, ki jo označujemo kot zdravo. K sreči pa obstaja tudi zdrav sladki program, ki tudi vsem tistim, ki se želijo kdaj posladkati ob tem pa prisegajo le na zdravo hrano, omogoča, da si privoščijo tudi takšno razvado. Zdrav sladki program je precej omejen in le redko lahko najdemo takšne izdelke, ki so zdravi in sladki hkrati.

Kokosovi piškoti so ena izmed stvari, ki jih lahko uvrstimo med zdrav sladki program. Seveda pa ne moremo kar slepo verjeti temu, da so kokosovi piškoti zdravi, saj je to odvisno še od številnih drugih dejavnikov. Sestavine, ki jih vsebujejo kokosovi piškoti, določajo, če se uvrščajo v zdrav sladki program ali pa kljub uporabi kokosa spadajo med nezdrava oz. zdravju škodljiva zdravila.

Tudi polnozrnati piškoti in riževi vaflji so vrsta živil, ki navadno spadajo med zdrav sladki program. Tudi polnozrnati piškoti in riževi vaflji pa lahko vsebujejo zdravju škodljive oz. manj zdrave sestavine, zato moramo pred nakupom preveriti, če gre res za živilo, ki spada v zdrav sladki program.

Kokosovi piškoti, riževi vaflji in polnozrnati piškoti so torej takšna sladka živila, kjer je verjetnost, da gre hkrati tudi za zdrava živila, precej večja, kot če se odločimo za neka druga sladka živila oz. piškote, bonbone … Zdrav sladki program ni prisoten v vsaki trgovini, zato se pred nakupom pozanimajte, kje lahko kupite zdrava živila. Pri tem si lahko pomagate s primerjalnikom cen na Ceneje.si, saj boste s pravilno uporabo lahko pridobili celoten seznam prodajaln, kjer prodajajo zdrava živila oz. enega izmed zgoraj naštetih izdelkov.

Za zdravje ne bo dovolj le zdrav sladki program, saj se večina zdravju škodljivih sestavin nahaja tudi v drugih živilih. Tako je pomembno, da se poleg zdravega sladkega programa osredotočamo tudi na takšno hrano, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov, predvsem pa na to, da uživamo hrano v zmernih količinah ter ob tem v telo vnesemo vse potrebne sestavine. Poskrbite tudi za vsakodnevno ali vsaj tedensko rekreacijo in vaše telo vam bo zelo hvaležno.

S takšnim ravnanjem oz. rekreacijo in zdravim prehranjevanjem boste preprečili številne resne bolezni, a tudi vaša odpornost na različne prehlade in viroze bo precej boljša.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba