Nepogrešljivi kuhinjski pripomočki v vsakem gospodinjstvu

26. 01. 2012 12:01:41

Kuhinjski pripomočki kot so rezalnik, sokovnik in tehtnica, vam olajšajo pripravo vaših najljubših jedi in so nepogrešljivi kuhinjski pripomočki v vsakem gospodinjstvu!

image

Digitalne tehtnice so primerne za vsak dom, izbirate pa lahko med različnimi modernimi oblikami in velikostmi številnih proizvajalcev. Z uporabo kuhinjske tehtnice boste lahko zelo natančno stehtali količino sestavin, ki jih potrebujete za pripravo jedi. Na trgu je malo morje različnih proizvajalcev, ki v svojih ponudbah ponujajo tehtnice, ki se med seboj zelo razlikujejo tudi po cenah.

Digitalna tehtnica ima zaslon na katerem se vam izpiše teža. Tehtnice so narejene iz različnih materialov, zelo kvalitetne pa so tiste izdelane iz nerjavečega jekla in ki imajo priloženo tudi takšno merilno skledo. Najbolj moderne tehtnice imajo skledo, ki deluje kot termometer kar je zelo dobrodošlo pri pripravljanju omak.

Kuhinjska tehtnica je na voljo v različnih velikosti in nekateri modeli imajo celo možnost, da jih namestite na steno. Da vam je ne bo treba vsakič znova prižigati in ugašati se lahko odločite za takšno, ki to naredi samodejno v trenutku, ko z nje odstavite posodo. Zelo pomembno je, da je tehtnica natančna in enostavna za čiščenje, saj se hitro zgodi, da se med kuhanjem umaže. 

Različni rezalniki kot je mesoreznica, salamoreznica ali sekljalnik, so nepogrešljivi kuhinjski pripomočki v vsakem gospodinjstvu. Rezalnik kot je salamoreznica je lahko ročni ali avtomatski, katerega izberete, pa je odvisno od vaših želja. Med seboj se razlikujejo tudi po velikosti rezila. Za domača gospodinjstva so najbolj priporočljivi rezalniki, ki imajo rezilo v velikosti okoli 20 cm.

Salamoreznica naj bo enostavna za čiščenje in vzdrževanje, izbirate pa lahko tudi med različnimi modeli in velikostmi. Nekateri rezalniki imajo tudi opcijo samodejnega ostrenja rezila. Še en praktičen pripomoček med rezalniki je mesoreznica za lažje pripravljanje mesnih izdelkov. Rezalniki pa so lahko namenjeni tudi seklajanju zelenjave in podobnih živih.

Kuhinjski pripomoček, ki ga najdem v praktično vsakem domu je tudi sokovnik. Je odličen pripomoček za pripravo zdravih napitkov polnih vitaminov. Električni sokovnik bo poenostavil ožemanje sadja kot so pomaranče in limone, sicer pa lahko izbirate med različnimi modeli. Sokovnik je lahko popolnoma enostaven ali pa gre za gospodinjski aparat številnimi funkcijami.

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka