Komentarji

Pred 6 leti

ČOKOLADNI ATELJE DOBNIK - BONBONIERA CUBE

ČOKOLADNI ATELJE DOBNIK - BONBONIERA CUBE 27

Ful lepo darilo, ker je v taki mal retro embalaži, pa praline so noro dobre. Za sladkosnede odlična izbira, in ker je vse ročno narejeno, je dost fensi darilo, če je treba naredit dober vtis.

Izboljšajte počutje z zdravo prehrano

20. 01. 2012 11:45:08

Zdrava prehrana je ključnega pomena za vaše zdravje in ji je treba nameniti veliko pozornosti. Ekološka hrana ne vpliva le na vaše zdravje, ampak tudi na vašo vsakodnevno počutje. Izbirate lahko med različnimi bio izdelki in ekološko hrano, svoje dnevne obroke pa lahko obogatite tudi z različnimi prehranskimi dopolnili.

Zdrava hrana omogoča, da v vaše telo dnevno vnesete zadostno količino vitaminov, mineralov in vlaknin, ki jih to potrebuje za pravilno delovanje in zdravo počutje. Obstajajo pa tudi prehranska dopolnila, katerih namen je dopolniti običajno hrano in ki so koncentrirani viri posameznih hranil. Tako na primer obstajajo prehransko dopolnila, ki imajo hranilni ali fiziološki učinek in ki jih lahko kupite v obliki kapsul, tablet, praškov, itd. Prehranska dopolnila morate uživati v odmerjenih količinah.

Med najpogostejša prehranska dopolnila sodijo različni vitamini ( vitamin K, folna kislina, hipervitaminoze), vitaminoidi kot je koencim Q10, minerali, vlaknine, antioksidanti, probiotiki, različni pripravki za hujšanje in še bi lahko naštevali. Pred nakupom je  priporočljivo za nasvet vprašati osebnega zdravnika ali farmacevta, ki vam bo znal svetovati katera prehranska dopolnila so kakovostna.

Danes je na voljo vedno večja izbira bio izdelkov in ekološke hrane. Ekološka hrana ima višjo prehransko vrednost, saj je bogata z vitamini in minerali ter nima dodanih nobenih pesticidov in drugih umetnih dodatkov. Je popolnoma naravna. Preden se odločite za nakup določenih bio izdelkov, vam svetujemo, da preverite ali imajo ta na embalaži certifikat, ki potrjuje, da so bio izdelki kakovostni.

Sicer pa je ponudba vedno bolj bogata, obenem pa je tudi vedno več povpraševanja po ekološki hrani s strani potrošnikov. Res je, da so bio izdelki lahko dražji od navadnih izdelkov, toda zavedati se je treba, da je zdrava hrana zelo pomemben dejavnik v življenju vsakega posameznika in naložba, ki je ne bo nihče obžaloval.

Izbirate lahko med mlečnimi bio izdelki, bio sadjem in zelenjavo, kruhom in pecivom ter mesnimi izdelki. Skratka, skoraj vse glavne skupine hrane, so danes na voljo tudi kot bio izdelki. Ekološka hrana je na voljo že praktično v vseh večjih trgovinah z živili ter v spletnih trgovinah. Pri nakupu pa je treba biti, kot smo že omenili, najbolj pozoren na oznake, saj mnogo izdelkov nosi oznake, ki so zavajajoče.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba