Supermarket

Oprema za hišni kino za bolj kvaliteten ogled filma

20. 01. 2012 10:58:00

Za izjemen užitek ob ogledu filma bo hišni kino odličen način, a ob tem bo potrebna tudi oprema za hišni kino. Oprema za hišni kino bo omogočala, da ob gledanju filma uživate še bolj kot bi sicer.

image

Pod oprema za hišni kino lahko mislimo na kar nekaj stvari, ki nam olajšajo ogled filma ali le izboljšajo njegovo kvaliteto. Za maksimalen užitek boste najprej potrebovali kvaliteten projektor ali televizor in tudi izbran film mora biti dober. Oprema za hišni kino, ki bo omogočala bolj kvaliteten ogled filma so tudi zvočniki, ki morajo biti pravilno postavljeni, pomembna pa je tudi pravilna postavitev televizorja. Tako lahko rečemo, da sta stenski nosilec  in stojalo za zvočnik dva kosa te opreme, ki pomembno vplivata na ogled in kvaliteto filma.

Stenski nosilec bo omogočal, da televizor postavite v takšno višino, ki bo ob ogledu filma omogočala čim bolj naraven položaj. Zato je po nakupu pomembno, da stenski nosilec in televizor postavimo v idealno višino, ki je navadno vodoravna z položajem gledalca, lahko pa tudi nekoliko odstopa tako navzgor kot navzdol.

Pravilna postavitev zvočnikov lahko povzroči, da pri ogledu filma popolnoma drugače in bolj pristno občutimo dogajanje. Zato je tudi stojalo za zvočnik eden izmed osnovnih elementov, da bi bila oprema za hišni kino popolna. Stojalo za zvočnik se lahko pritrdi na steno, pri tem pa je pomembno paziti, da tudi sedežno ali kakšen drug kos pohištva, kjer boste sedeli med ogledom filma, pravilno postavite.

Tudi daljinec je oprema za hišni kino in njegovo pomembnost lahko občutite takoj, ko ga založite in ste nekaj časa brez njega. Daljinec nam omogoča, da je med ogledom filma čim manj motenj in nepotrebnih sprehodov. Za hišni kino pa je lahko včasih daljinec prava nadloga, predvsem takrat, ko za vsako napravo hišnega kina uporabljamo drug daljinec. V tem primeru imamo hitro pred seboj tri ali štiri daljince, ki jih nenehno izgubljamo ali pa se zmedemo in pozabimo, kateri napravi je namenjen kateri daljinec.

Če želite vašo dnevno sobo ali spalnic čim bolje opremiti, lahko tudi na Ceneje.si pridobite kar nekaj idej. Izberite rubriko Oprema za hišni kino in iz bogate ponudbe tovrstnih izdelkov izberite tiste, ki bi vam največ pomenile in mislite, da bi najbolje izpolnile vaše želje, ki jih imate pri ogledu filma, pa če film gledate sami ali v romantični družbi oz. kakšni drugi priložnosti.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka