Papir za tiskanje lahko izbirate med različnimi vrstami in znamkami

19. 01. 2012 11:45:54

Za tiskanje fotografij vam danes ni treba več obiskati foto studia, ampak jih lahko s primernim tiskalnikom in pravo izbiro papirja za tiskanje, natisnete kar iz domače pisarne. Da bodo fotografije kvalitetne, je izbira pravega foto papirja zelo pomembna. 

Izbiranje med različnimi vrstami in znamkami foto papirja je lahko zapleteno, a gre za nujen proces tiskanja. Fotokopirni papir je posebna vrsta papirja, ki je namenjen tiskanju kvalitetnih fotografij, saj je prevlečen s snovjo, ki je občutljiva na svetlobo. Odločite se za velikost v kateri želite svoj papir za tiskanje. Ta je namreč na voljo v številnih različnih velikostih , od standardne velikosti kot je A4 papir pa do večjih. Če ne veste katero velikost izbrati, kupite večjo in fotografijo, ko se je črnilo že posušilo, obrežite. Papir za tiskanje je prevlečen s posebno snovjo, ki mu dodaja lesk ali pa ne.

Tako je na voljo fotokopirni papir z mat učinkom, polmat, bisernim ali bleščečim učinkom. Mat foto papir nima skoraj nobenega odseva, medtem ko bleščeči fotokopirni papir zelo odseva in daje vtis bolj podrobnih detajlev in bogatejši kontrast. Bolj bleščeč je papir, kakovostnejše bodo vaše fotografije, a obenem bo tudi višja njegova cena.

Druga pomembna lastnost je teža papirja in njegova prosojnost, ki določa koliko se bo videlo na drugi strani in slabša bo kvaliteta fotografije. Papir za tiskanje se razlikuje tudi po tem ali je namenjen profesionalnemu tiskanju, ki nudi veliko boljše rezultate, seveda pa je zaradi tega tudi dražji. Za vsakodnevno tiskanje je najboljša izbira A4 papir, ki ni preveč prosojen in ne preveč mehek. Za tiskanje fotografij mora biti foto papir trši, saj se ne poškoduje tako hitro.

Papir za tiskanje pa ni namenjen le tiskanju fotografij, ampak tudi drugega pisarniškega materiala. Za kopiranje le tega je na voljo fotokopirni papir, ki je primeren za črno-bele ali barve kopije ter za laserski tisk. Izberite kvaliteten papir za tiskanje, najbolj standardna velikost je A4 papir.

Fotokopirni papir je cenovno zelo ugoden in izbirate lahko med številnimi ponudbami papirja, ki je primeren za vse tiskalnike in ki je dobra izbira zlasti kadar potrebujete dnevno velike količine papirja in si želite nekaj privarčevati.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba