Supermarket

Varujte okolje in zmanjšajte stroške z uporabo baterijskih polnilcev

19. 01. 2012 11:20:50

Digitalni fotoaparati so danes že skoraj nujen pripomoček, ki ga nekateri sicer uspešno zamenjajo z uporabo bolj kvalitetnega mobilnega telefona. Kljub temu so tudi fotoaparati danes prisotni skoraj v vsakem domu in še zdaleč jih ne uporabljamo več le na potovanjih, kot je bila to navada pred iznajdbo digitalnih fotoaparatov.

image

Vsak digitalni fotoaparat pa za svoje delovanje potrebuje tudi energijo, ki jo dobi iz baterij. Zato lahko rečemo, da so ti fotoaparati veliki potrošniki baterijskih vložkov in s tem tudi obremenjujejo okolje. Polnilci za fotoaparate so zato odličen aparat, ki pozitivno vpliva na okolje in je dolgoročno tudi prijazen do vašega žepa. Polnilci za fotoaparate so namreč dolgoročno precej manjša investicija kot pa uporaba vedno novih baterijskih vložkov.

Polnilec za fotoaparate oz. baterijski polnilec je lahko namenjen tudi polnjenju ostalih baterij. Ko kupujete polnilec za fotoaparate oz. baterijski polnilec bodite pozorni predvsem na to, da je velikost ustrezna. Polnilec za fotoaparate oz. baterijski polnilec je lahko namenjen le eni vrsti baterij in če kupujete takšnega, naj bo le-ta ustrezne velikosti torej naj omogoča polnjenje tako velikih baterij, kot jih uporabljate vi.

Omislite si lahko tudi univerzalni polnilnik. Univerzalni polnilnik omogoča polnjenje različno velikih baterij. Tako boste lahko polnili tako manjše baterije, ki jih navadno uporabljamo za fotoaparate, kot tiste nekoliko večje, ki so navadno prisotne v urah ali kakšnih otroških igračah. Prav zaradi te vsestranskosti pa je univerzalni polnilnik tudi tako priljubljen in po prodaji presega vse druge polnilnike.

Obstajajo različni proizvajalci, ki vam lahko naredijo tako usmerjen polnilec kot univerzalnega. Večkrat so proizvajalci polnilcev za fotoaparate enaki tistim, ki izdelujejo digitalne fotoaparate. Tako je Olympus polnilec eden izmed bolj uveljavljenih blagovnih znamk. Prav tako kvalitetni kot so njihovi digitalni fotoaparati je tudi Olympus polnilec eden izmed bolj kakovostnih izdelkov na trgu. Olympus polnilec lahko dobite v skoraj vsaki trgovini, ki prodaja baterijske polnilce, seveda pa to še zdaleč ni edini dobavitelj oz. proizvajalec.

Torej, če ste koliko toliko vestni in želite okolje zaščititi pred preveliko količino nevarnih odpadkov, ki jo žal dnevno spustimo v okolje, se odločite za baterijski polnilnik in s tem vsaj nekoliko zmanjšajte število strupenih odpadkov. Tudi v primeru, da vam čisto okolje in skrb zanj ne pomeni veliko, lahko na takšen način prihranite kar nekaj denarja, predvsem takrat, ko digitalni fotoaparat uporabljate zelo pogosto.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka