Komentarji

Pred 1 mesecem

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII 64501

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII 64501 FHTX

Non stop se kvari

Pred 2 letoma

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII64400AT

BEKO indukcijska kuhalna plošča HII64400AT

Uporabljamo že 2 meseca, pa se dobro obnese. Sploh zrezki se zelo dobro delajo.

Pred 2 letoma

GORENJE kuhalna plošča IS656USC 465890

GORENJE kuhalna plošča IS656USC 465890

Koliko stopenj moči ima vsaka grelna površina? V primeru, da se desna oz. leva polovica koristi kot celotna kuhalna površina (3 lonci hkrati), ali žari plošča samo pod loncem ali v celotni površini.

Je bolje izbrati indukcijsko, plinsko ali električno kuhalno ploščo?

19. 01. 2012 10:59:56

Danes je v gospodinjstvih vedno bolj pogosta in priljubljena izbira indukcijska ali električna kuhalna plošča, ki se od plinske kuhalne plošče razlikuje v številnih pogledih. Če ste se odločili za prenovo vaše kuhinje, je izbira prave kuhalne plošče zelo pomembna,saj boste na njen v naslednjih letih pripravili številne okusne obroke, kuhanje z njo pa je lahko veliko bolj enostavno!

Trenutno zelo priljubljena znamka tudi na našem trgu je kuhalna plošča Bosch, ki je lahko tako indukcijska kot tudi električna. Če vam ne ustreza ne ena in ne druga, pa vam je na voljo tudi kuhalna plošča Bosch, ki deluje na plin ali steklokeramična. Kuhalna plošča Bosch ima lahko različno število ognjišč, dobite jo lahko v različnih dimenzijah in različnih videzov.

Preden se odločite za določen model, pa morate poznati razlike med indukcijsko in električno kuhalno ploščo. Indukcijska kuhalna plošča ima veliko pozitivnih lastnosti, je med njimi je varna uporaba. Kuhalna plošča se namreč ne segreva kadar na ognjišču ni posode, površina pa ni pregreta tudi kadar je ta v uporabi.

Indukcijska plošča bo čas priprave hrane kar prepolovila, pri tem pa porabila zelo malo energije. Lažje bo tudi čiščenje kuhalne plošče, saj se hrana na njo ne prijemlje in jo lahko enostavno odstranite. Indukcijska plošča ima tudi senzor, ki vas opozori kadar se je na štedilniku kaj polilo ali je izhlapela vsa voda. Mnogi kot njeno slabo lastnost štejejo to, da je z nakupom te kuhalne plošče treba kupiti tudi novo kuhinjsko posodo, ki mora imeti premer dna večji od desetih centimetrov, njeno dno pa mora biti feromagnetno.

Lahko pa se odločite za električno kuhalno ploščo, ki je popolnoma nadomestila plinsko. Električna kuhalna plošča omogoča, da lahko nastavite temperaturo in moč kuhanja. Pred nakupom razmislite kako veliko kuhalno ploščo potrebujete, saj se te med seboj ločijo tudi po različnih dimenzijah.

Najbolj priporočljiva kuhalna plošča je tista, ki ima štiri ognjišča, za manjše kuhinje pa tudi kuhalna plošča s tremi. Med lastnostmi, ki jih mora imeti dobra kuhalna plošča je tudi možnost senzorskega upravljanja tako, da se s prstom dotaknete mest narisanih na plošči in nastavljate moč in ostale funkcije. Takšno upravljanje je nadomestilo gumbe in ga ima že skoraj vsaka indukcijska plošča.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba