Izbira zvočnih kartic je danes zelo pestra

17. 01. 2012 12:16:59

Če bi radi svoj računalnik opremili z boljšim zvokom, potem so zvočne kartice zelo preprosta rešitev. Zvočna kartica računalniku omogoča predvajanje zvoka in je ob nakupu že vgrajena računalnik, če pa si želite nadgraditi zvok, potem lahko kupite boljšo in jo enostavno namestite v vaš računalnik.

Zvočne kartice so na voljo v treh različnih oblikah, in sicer je zvočna kartica lahko že vgrajena v matično ploščo računalnika, lahko gre za notranjo ali pa zunanjo zvočno kartico. Zvočna kartica je morda najbolj enostavna za namestitev, saj jo preprosto priključite v USB vrata.

Izbira zvočnih kartic je danes zelo pestra in na voljo imate zvočne kartice različnih proizvajalcev, cen in lastnosti. Med seboj se razlikujejo tudi po tem, kakšno kvaliteto zvoka boste z njimi dosegli. Zato pred nakupom dobro preverite kakšne so specifike zvočne kartice.

Ali jo boste uporabljali za poslušanje glasbe, ki jo tudi sami ustvarjate, ali pa bo namenjena predvsem gledanju filmov in igranju računalniških iger? Zvočna kartica namreč lahko podpira tudi univerzalne 3D zvočne učinke, zaradi katerih bo gledanje DVD filmov še večji užitek.

Za računalniške igre pa je odlična izbira zvočna kartica, ki ima vgrajeno podporo za EAX učinke, ki ponujajo odličen zvok. Zunanja zvočna kartica ima to prednost, da je majhna in kompaktna in tako enostavna za prenašanje.

Zvočne kartice imajo različne sistemske zahteve in so primerne za priključitev na različne zvočnike, zato izberite tisto, ki bo najbolj odgovarjala vaši računalniški opremi. Zelo praktična je USB zvočna kartica, ki izgleda kot USB ključek za shranjevanje podatkov in jo enostavno priključite na osebni ali prenosni računalnik, ter vzamete s seboj kamorkoli greste.

USB zvočna kartica lahko ponuja tudi možnost priključitve slušalk in mikrofona, njena cena pa jepogojena tudi s kvaliteto zvoka, ki jo USB zvočna kartica ponuja. Tako kot pri večini računalniške opreme, se je tudi za nakup zvočne kartice treba odločiti na podlagi zahtevnosti uporabnika in namena uporabe. Premislite kako kvaliteten zvok od nje pričakujete in koliko ste zanjo pripravljeni odšteti, saj je cenovni razred zelo širok.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba