Komentarji

Pred 4 meseci

BOSCH pralni stroj WAT 28490BY

BOSCH pralni stroj WAT 28490BY

Pralni stroj nima možnosti izbirati 1000 o/min. Stopnje so 600, 800, 1200, 1400 o/min, tega podatka tudi ni nikjer možno zaslediti. Program lahko likanje ima 800 o/min in od perila praktično teče voda, pri 1200 o/min pa je perilo popolnoma zbito. Ni bila dobra izbira.

Pred 8 meseci

BEKO sušilni stroj DS8312PX

BEKO sušilni stroj DS8312PX

Dobra cena za soliden izdelek !

Pred 10 meseci

GORENJE sušilni stroj DE71

GORENJE sušilni stroj DE71

ja sem gadanes dobil domov ga moram še vklopit in pregledat funkcije

Na kaj je potrebno paziti pri nakupu izdelkov za umivanje in pranje

28. 03. 2017 09:00:52

Poznamo različne izdelke, katerih glavni namen je umivanje in pranje. V vsakem gospodinjstvu je umivanje in pranje nujno potrebno in prav v vsakem se najde tudi kakšen aparat, ki je namenjen temu početju.

Aparati za umivanje in pranje so navadno kar velik zalogaj, k sreči pa je v večini primerov dolga tudi njihova življenjska doba. Pri nakupu aparatov za umivanje in pranje bodite poleg ostalih tehničnih lastnosti pozorni tudi na garancijski rok, ki mora biti pri teh izdelkih že precej dolg. Za pomivalni stroj in pomivalni stroj so garancijske dobe tudi pet let ali več, za sesalnik ali kakšen drug gospodinjski aparat.

Pri aparatih za pomivanje in pranje je pomemben tudi energijski razred. Glede na to, da se nekateri izmed teh aparatov uporabljajo dnevno, je nujno, da je njihova poraba energije čim manjša, saj se vam bo v tem primeru tudi nakup nekoliko dražjega stroja hitro povrnil, ker bo mesečni račun za elektriko nižji.

Za pralni stroj in nekatere druge tovrstne aparate je nujno, da imate po nakupu na voljo tudi pooblaščenega serviserja oz. servis, ki vam bo opravljal popravila. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bo neko popravilo opravil nepooblaščeni serviser in boste ostali brez garancije ali pa bo prišlo do napake zaradi neustreznega popravila in boste za okvaro odgovarjali sami. Na to bodite pozorni tudi pri nakupu kakšnega drugega aparata, ne le takrat ko kupujete pralni stroj. Tudi pomivalni stroj ali sesalnik vam lahko povzroči enake skrbi.

Pomivalni stroj bo sicer postavljen v kuhinji, a včasih se zgodi, da je tudi kuhinja postavljena blizu tistega prostora kjer spite. Še večkrat se zgodi, da je kuhinja v bližini dnevne sobe ali pa sta ta dva prostora združena v enega. Tako v spalnici kot v dnevni sobi želite imeti mir, da lahko spite ali v miru gledate televizijo, zato je pri nakupu pomivalnega stroja pomembno preveriti tudi glasnost ter se odločite za tistega, ki bo deloval tiho ter čim manj moteče.

Ko kupujete sesalnik, bodite pozorni predvsem na to, da ga lahko hitro ter enostavno sestavite, razstavite in očistite. Sesalniki z vrečkami, ki jih je potrebno menjati, so danes le redko še prisotni, saj so jih v večini primerov zamenjali sesalniki z vodnim filtrom, ki tudi nazaj v okolje spustijo manj prahu.

Ne glede na vrsto aparata, ki ga kupujete, bodite pozorni na to, da vedno shranite račun, ki ste ga prejeli ob nakupu ter garancijski list, saj boste v nasprotnem primeru vsa popravila krili iz lastnega žepa in če se vam to zgodi zaradi lastne malomarnosti, je lahko še toliko bolj boleče.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.