Komentarji

Pred 10 meseci

ELECTROLUX sušilni stroj EW8H358S

ELECTROLUX sušilni stroj EW8H358S

Super stroj

Pred 11 meseci

GORENJE pralni stroj WP60S3

GORENJE pralni stroj WP60S3

Zanima me za koliko kg je pralni stroj ali je za 7 kg ali vec?

Pred 1 letom

BEKO sušilni stroj DS8312PX

BEKO sušilni stroj DS8312PX

Dobra cena za soliden izdelek !

Na kaj je potrebno paziti pri nakupu izdelkov za umivanje in pranje

28. 03. 2017 09:00:52

Poznamo različne izdelke, katerih glavni namen je umivanje in pranje. V vsakem gospodinjstvu je umivanje in pranje nujno potrebno in prav v vsakem se najde tudi kakšen aparat, ki je namenjen temu početju.

Aparati za umivanje in pranje so navadno kar velik zalogaj, k sreči pa je v večini primerov dolga tudi njihova življenjska doba. Pri nakupu aparatov za umivanje in pranje bodite poleg ostalih tehničnih lastnosti pozorni tudi na garancijski rok, ki mora biti pri teh izdelkih že precej dolg. Za pomivalni stroj in pomivalni stroj so garancijske dobe tudi pet let ali več, za sesalnik ali kakšen drug gospodinjski aparat.

Pri aparatih za pomivanje in pranje je pomemben tudi energijski razred. Glede na to, da se nekateri izmed teh aparatov uporabljajo dnevno, je nujno, da je njihova poraba energije čim manjša, saj se vam bo v tem primeru tudi nakup nekoliko dražjega stroja hitro povrnil, ker bo mesečni račun za elektriko nižji.

Za pralni stroj in nekatere druge tovrstne aparate je nujno, da imate po nakupu na voljo tudi pooblaščenega serviserja oz. servis, ki vam bo opravljal popravila. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bo neko popravilo opravil nepooblaščeni serviser in boste ostali brez garancije ali pa bo prišlo do napake zaradi neustreznega popravila in boste za okvaro odgovarjali sami. Na to bodite pozorni tudi pri nakupu kakšnega drugega aparata, ne le takrat ko kupujete pralni stroj. Tudi pomivalni stroj ali sesalnik vam lahko povzroči enake skrbi.

Pomivalni stroj bo sicer postavljen v kuhinji, a včasih se zgodi, da je tudi kuhinja postavljena blizu tistega prostora kjer spite. Še večkrat se zgodi, da je kuhinja v bližini dnevne sobe ali pa sta ta dva prostora združena v enega. Tako v spalnici kot v dnevni sobi želite imeti mir, da lahko spite ali v miru gledate televizijo, zato je pri nakupu pomivalnega stroja pomembno preveriti tudi glasnost ter se odločite za tistega, ki bo deloval tiho ter čim manj moteče.

Ko kupujete sesalnik, bodite pozorni predvsem na to, da ga lahko hitro ter enostavno sestavite, razstavite in očistite. Sesalniki z vrečkami, ki jih je potrebno menjati, so danes le redko še prisotni, saj so jih v večini primerov zamenjali sesalniki z vodnim filtrom, ki tudi nazaj v okolje spustijo manj prahu.

Ne glede na vrsto aparata, ki ga kupujete, bodite pozorni na to, da vedno shranite račun, ki ste ga prejeli ob nakupu ter garancijski list, saj boste v nasprotnem primeru vsa popravila krili iz lastnega žepa in če se vam to zgodi zaradi lastne malomarnosti, je lahko še toliko bolj boleče.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba