Izbira likalne deske, ki vam bo olajšala likanje

8. 01. 2012 15:52:46

Likalna deska mora biti predvsem stabilna in prilagodljiva, da vam lahko skrajša čas likanja. Deska za likanje je lahko izdelana iz različnih materialov, njena cena pa je lahko zelo različna. Odvisno je tudi od tega kaj od nje pričakujete, saj obstajajo popolnoma običajne likalne deske kot tudi tiste, ki se ponašajo s funkcijami kot je ogrevalna likalna površina in pihanje zraka.

Na odločitev katera je prava likalna deska za vas vpliva tudi to kako zelo pogosto doma likate in za kakšne količine perila gre. Če likate dnevno in za to porabite veliko časa, potem je zelo priporočljivo, da kupite likalno desko, ki bo ta čas skrajšala in za njo odštejete nekaj evrov več. Gre za naložbo, ki je ne boste obžalovali.

Najbolj moderna deska za likanje ima danes že številne funkcije, ki olajšajo to neprijetno gospodinjo opravilo. Aktivna likalna deska naj ima več nastavljivih višin ter ogrevalno površino, ki vaše delo močno olajša. Ker je likalnik medtem, ko ga uporabljate zelo vroč, je njegova najpomembnejša lastnost varnost in stabilnost. K tej bo pripomogla tudi dobra likalna deska, ki se ne prekucne zlahka in stoji trdno na tleh.

Kljub temu pa mora biti likalna deska obenem tudi enostavna za prenašanje in praktična za pospravljanje in ne potrebuje veliko prostora. Izberite takšno, ki ima gumirane noge in zaradi tega ne drsi, obenem pa ne pušča nobenih sledi.

Odlična izbira je likalna deska izdelana iz aluminija, ter takšna, ki ponuja možnost odsesavanja in napihovanja pare. Funkcija sesanja pare namreč omogoča, da para prodre v tkanine in da med likanjem ne nastajajo gube. Z ogrevano likalno desko bo perilo zlikano veliko hitreje, saj zrak po njej kroži, obenem pa je manjša tudi vlažnost na deski. Likalna deska s funkcijo pihanja je primerna za oblačila iz bolj občutljivih tkanin, saj perilo dvigne in ga tako med likanjem ne pritiskate ob likalno desko.

Izberite takšno, ki ima dodatno bombažno prevleko in na katero lahko likalnik odložite in po kateri bo likalnik drsel enostavno. 

Gorenje likalna deska ima vse omenjene lastnosti in je odlična izbira. Seveda pa lahko izbirate tudi med drugimi modeli, ki nimajo vseh funkcij in so zaradi tega tudi cenovno bolj dostopni. Gorenje likalna deska je na voljo kot celotna likalna postaja  z vgrajeno vtičnico, koleščki za premikanje in mnogimi drugimi praktičnimi lastnostmi. Gorenje likalna deska IB je zelo prilagodljiva in aktivna.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba