Vrste športnih pripomočkov

8. 01. 2016 00:03:18

Rekreacija je ključnega pomena v življenju vsakega posameznika. Medtem ko nekateri radi tečejo, drugi plavajo ali hodijo na fitnes, pa se nekateri radi ukvarjajo z igranjem košarke, nogometa ali namiznega tenisa.  Seveda pa so za to nujno potrebni določeni športni pripomočki kot je košarkaški koš, miza za namizni tenis ali nogometna žoga. Brez njih enostavno ne gre!

Če bi radi na svojem dvorišču namestili košarkaški koš, na katerega bi lahko občasno metali žogo in si ob koncu tedna privoščili igro košarke s prijatelji, potem si oglejte ponudbo različnih košev, ki so na voljo na našem trgu. Košarkaški koš je lahko takšen, da ga morate namestiti ali pa gre za prostostoječi košarkaški koš, ki je lahko tudi prenosljiv.

Pred nakupom se prepričajte, da je koš izdelan iz trpežnega in kvalitetnega materiala, in če ste se odločili za prostostoječega, mora biti ta tudi dovolj stabilen. Preverite kakšen je premer obroča koša, sicer pa je večina košev primernih tako za igro na zunanjem igrišču kot za igro košarke v zaprtem prostoru. Košarkaški koš je tudi odlična ideja za darilo s katerim lahko presenetite otroke, ki ga bodo zelo veseli. Obstajajo namreč takšni modeli, ki so prilagojeni prav za igro otrok.

Športni pripomočki, ki so nujni, če želite igrati namizni tenis, pa so loparji, žogica in miza za namizni tenis. Pred nakupom razmislite ali jo boste uporabljali samo v zaprtih prostorih, sicer izberite takšno, ki je primerna tudi za igro na prostem in je odporna na vremenske razmere.

Miza za namizni tenis naj bol zložljiva in enostavna za prestavljanje in pospravljanje, ter naj ne zavzame veliko prostora. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami mize, med nastavljivo mrežico, barvo površino ter materiali iz katerih je miza za namizni tenis izdelana. Če jo boste uporabljali v zaprtem prostoru preverite kako velik je ta prostor in šele na to se odločite za velikost in nakup določene mize. Ne pozabite pa na loparje in žogico za namizni tenis.

Športni pripomočki, ki so potrebni za igro nogometa so poleg pravih športnih oblačil in obutve, tudi nogometni gol in nogometna žoga. Ta mora biti predvsem trpežna in odporna na udarce, da se ne uniči prehitro. Obenem mora tudi dobro prenašati vlago in mokroto. Nogometna žoga naj bo izdelana iz kvalitetnega materiala, ima naj gladko površino, na otip pa mora biti mehka. 

Nogometna žoga mora biti izdelana kvalitetno saj bo le tako dalj časa ohranila svojo obliko. Če boste igrali tudi na asfaltni površini, naj bo nogometna žoga namenjena tudi temu.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba