Nakup vrvičnega telefona za pisarno ali dom

7. 01. 2012 22:50:34

Telefoni so zelo pomemben del tehnologije, brez katere si marsikdo ne zna predstavljati življenja. Kljub temu, da se stacionarni telefoni vedno bolj umikajo mobilnim telefonom in da marsikatero gospodinjstvo danes nima več stacionarnega telefona, pa so vrvični telefoni še vedno aktualni.

Stacionarni telefoni se med seboj ločijo po tem ali so vrvični telefoni ali pa brezvrvični.

Vrvični telefoni so primerni za pisarno ali dom, sicer pa morate pred nakupom razmisliti kakšne funkcije od telefona pričakujete in koliko denarja ste zanj pripravljeni odšteti. Nezahtevni uporabniki bodo vse kar iščejo našli v preprosti zasnovi vrvičnega telefona, medtem ko bodo ostali dodatne funkcije, ki jih potrebujejo, našli pri brezžičnih telefonih.

Sicer pa imajo vrvični telefoni poleg ugodne cene, preprostega delovanja in dobrega zvoka, tudi nekaj drugih pozitivnih lastnosti in ena izmed njih je zagotovo ta, da se napajajo preko elektrike in vam ni treba skrbeti za to kako polna je baterija. Res pa je, da se z njim ne morete med pogovorom prosto sprehajati naokoli, kot to lahko počnete pri brezžičnih telefonih.

Še pred nekaj leti stacionarni telefoni razen osnovnih funkcij niso ponujali ničesar drugega, danes pa ima že skoraj vsak opcijo hitrega klicanja, shranjevanja telefonskih številk in identifikacije klica. Na njem lahko vidimo tudi datum in uro. Isdn telefonija vam omogoča, da hkrati telefonirate in dostopate do interneta. Gre za digitalno telefonsko omrežje, ki poleg osnovne telefonske storitve ponuja tudi mnoge druge na enem priključku.

Isdn telefonija ima kar nekaj pozitivnih lastnosti, med drugim tudi to, da dovoljuje uporabo dveh ali več telefonskih številk in da lahko izbirate med različnimi Isdn paketi. Z njo lahko tudi sočasno uporabljate dve terminalski napravi, zagotavlja pa vam zanesljiv prenos podatkov in informacij. Isdn telefonija vključuje dve vrsti paketov, in sicer vrvične pakete ter brezvrvične.

Za katerega se boste odločili pa je odvisno ali želite imeti v svojem domu vrvični stacionarni telefon ali brezžičnega. Na  telefonu se bo prikazala telefonska številka klicatelja, namestite si lahko glasovno pošto ter prejemate obvestila o stroških pogovora ali čakajočem klicu. S to vrsto telefonije je hitrejši tudi prenos podatkov, in sicer je zagotovljena hitrost 64 kbit/s, prenos pa je tudi cenovno zelo ugoden.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba