Nakup tapet in postavitev v lastni režiji

3. 01. 2012 21:57:39

Imate majhne otroke, ki radi rišejo po stenah? Ste siti pogostega beljenja sten in se vam zdi, da je vaš trud hitro uničen? Vam pusti zidovi v eno ali dvobarvnih odtenkih niso dovolj zanimivi? Se zaradi katerega drugega razloga odločate za tapete, ker se vam prav tapete zdijo odlična rešitev za vaše stene?

Pravilno razmišljate, ker so tapete lahko odlična popestritev vaše dnevne sobe, hodnika, spalnice ali katerega koli drugega bivalnega prostora. Pri nakupu bodite pozorni tako na njihovo ceno kot na to, da se bodo stilsko ujemale s prostorom kjer bodo nameščene.

Poznamo različne fototapete in decor tapete, ki pa niso primerne za vsak prostor. Predvsem od vzorcev in barv, ki so pri vzorcih uporabljane je pomembno, v kateri prostor jih bomo umestili. Velik vpliv na primernost določene fototapete ali decor tapete za vaš prostor imajo tudi ostali predmeti, ki se v prostoru nahajajo. Če ste prepričani, da bodo določene fototapete ali decor tapete popestrile vaš prostor in ga naredile bolj privlačnega na pogled, potem ni nobenih ovir, da ne bi te tapete tudi namestili.

Stenske tapete so precej zahtevne za postavitev, saj potrebujemo veliko natančnosti, da vse velikosti dobro ter natančno izmerimo. Poleg tega je potrebna tudi velika mera previdnosti, da z lepilom ne namažemo tudi tistih stvari, ki jih resnično ni potrebno namazati. Tudi primerno orodje za rezanje, lepljenje in druga opravila je potrebno, da se lahko postavitve stenskih tapet lotimo kvalitetno.

Večinoma je za takšne stenske tapete in tudi za nas bolje, da to delo prepustimo izkušenim mojstrom, ki to delo obvladajo. Če se vseeno želimo v tem tudi sami preveriti, je bolje, da izberemo samolepilne tapete, saj takšne stenske tapete omogočajo precej lažje delo in precej manj naporov pri postavitvi.

Tudi lepljenje samolepilnih tapet je bolj zahtevno, kot bi mogoče najprej pomislili. Pri takšnem lepljenju je pomembno, da tapete nalepimo na takšen način, da se pod njimi nahaja čim manjša količina odvečnega zraka, saj bodo v nasprotnem primeru tapete hitro popustile.

Pri nakupu bodite pozorni tudi na velikost posamezne tapete in ceno vedno preračunajte v ceno na kvadratni meter. V nasprotnem primeru se vam lahko hitro zazdi, da je nakup nekih tapet precej bolj ugoden, a ste bili pri tem zavedeni, če je izpisana cena postavljena glede na precej manjšo velikost tapete.

Kljub temu pa kar brez strahu, saj boste tapete dobili v skoraj vsaki tovrstni trgovini pri nas in prodajalci vam bodo večinoma z veseljem pomagali. Pred samostojnim lepljenjem pa le preberite priložena navodila, saj bo tako precej manj možnosti, da kaj naredite narobe.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba