Izbira pravega ponudnika je pomembna tudi pri predplačniških paketih

2. 01. 2012 22:18:49

Večinoma velja, da so predplačniški paketi dražji od naročniških paketov, a to ne velja vedno in v vseh primerih. Včasih so predplačniški paketi in njihov nakup bistveno pametnejša investicija kot naročniški, saj lahko kljub višji ceni zapravimo manj.

image

Prvi primer, ko so predplačniški paketi boljši od naročniških je takrat, ko telefon oz. mobitel večinoma uporabljamo za prejemanje klicev. Če želite vaši babici podariti mobitel in je razlog vašega nakupa le v tem, da boste vi lahko klicali njo, ona pa za klicanje še vedno uporablja stacionarni telefon, je plačevanje naročnine nesmiselno. Predplačniški paketi bodo tako za vašo babico skoraj brezplačni, edini strošek bo takrat, ko bo potrebno kupiti novo kartico, da se podaljša veljavnost starih minut.

Predplačniški paketi so na voljo pri različnih ponudnikih. Zato pred nakupom vedno preverite cene in druge pogoje, saj se lahko Mobitel paketi, Simobil paketi ali Izi mobil paketi po ceni med seboj precej razlikujejo.

Predplačniški paketi so odlična izbira tudi za vašega otroka, ki se mogoče prvič srečuje z mobilno telefonijo. Pri izbiri naročniškega paketa je lahko račun, ki ga boste verjetno plačevali prav vi, izjemno visok, saj poraba praviloma ni omejena. S predplačniškimi paketi boste vašega otroka navajali na odgovorno ravnanje oz. klicanje, hkrati pa se bo zavedal tudi stroškov, ki ob tem nastanejo, saj bo ob pretirani uporabi hitro ostal brez možnosti klicanja. Tudi takšni Mobitel paketi, Simobil paketi in Izi mobil paketi se med seboj razlikujejo, tako da pred nakupom preverite cene vsaj pri teh treh ponudnikih mobilne telefonije.

Mobitel paketi, Simobil paketi in Izi mobil paketi se ne razlikujejo le po ceni posamezne minute telefonskega klica. Pred nakupom preverite tudi druge pogoje, ki vam jih ponujajo. Med mladimi so vse bolj priljubljena sms sporočila, zato naj bo izbran paket ugoden tudi pri tej storitvi, če kupujete mobitel za mladostnika. Če kupujete telefon za vašo babico, ki verjetno sms sporočil ne bo pošiljala, potem vam bo cena klica precej bolj pomembna kot ostale stvari. Pri mladih pa bodite pozorni tudi na ceno prenosa podatkov na internetu, saj je tudi to storitev, ki jo danes uporablja vse več mladih.

Pri nakupu poleg vseh zgoraj naštetih stroškov upoštevajte še strošek nakupa mobitela, ki ga boste prav tako potrebovali. Tako kot pri posameznih paketih se tudi pri različnih gsm aparatih cene razlikujejo med ponudniki in tudi to je strošek, ki ga morate pri nakupu vzeti v obzir.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka