Supermarket

Taborjenje in nakup šotora ter spalke

27. 12. 2011 11:08:24

Za vsakega avanturista ali avanturistično družino so šotorji in spalne vreče del obvezne opreme, ki jo boste potrebovali vsaj enkrat letno, ko se odpravite na kampiranje. Prav gotovo je kampiranje precej bolj avanturističen način preživljanja prostih dni kot pa lenarjenje v apartmajih in hotelih, šotorji in spalne vreče pa so obvezni pri tem.

image

Šotor za kampiranje je lahko različnih dimenzij. Manjši šotori bodo bolj primerni za eno ali dve osebi, družinski šotor bo nekoliko večji. Ko se odločite za nakup razmislite, kdo vse bo potreboval vaš šotor za kampiranje in raje kupite nekoliko večjega, saj bo v nasprotnem primeru hitro premajhen. Družinski šotor ima lahko dva ločena dela, kjer bo en del namenjen staršem drugi pa otrokom. Tako bo družinski šotor zagotavljal nekaj zasebnosti in miru za vas, za otroke pa predstavljal toliko večjo zabavo, seveda le v primeru, če imate vsaj dva otroka.

Šotorji in spalne vreče naj bodo dovolj tople. Za šotor je predvsem pomembno, da je vodoodporen ter dobro pričvrščen na tla, tako da se dobro obnese tudi v močnejših nalivih in pri vetrovnem vremenu. Spalka naj bo topla oz. takšna, da bo omogočala normalno spanje pri tistih temperaturah, pri katerih vi večinoma kampirate. Vsaka spalka ima točno določeno temperaturno območje, v katerem se najbolje obnese. Za poletne mesece bo bolj primerna tanjša spalka, ob bolj mrzlih dnevih pa kakšna debelejša. Če se za kampiranje odločate skozi celo leto, potem ne bo dovolj ena spalka, ampak boste potrebovali vsaj dve različni spalki, če ne še več.

Ko kupujete šotor za kampiranje pa je precej pomemben podatek tudi to, kako hitro in enostavno se šotor postavi. Najbolj neugodno je, če se zaradi vremenskih ali kakšnih drugih neprijetnosti mora šotor  postaviti ali pospraviti v čim krajšem možnem času in je takrat vaš šotor tako kompleksno narejen, da ga morate postavljati ali pospravljati zelo dolgo. Najbolj enostavne šotore boste tako postavili kot pospravili že v nekaj minutah.

Šotorji in spalne vreče so lahko odlična popestritev vašega dopusta in odlična avantura tako za vas kot za celotno družino. Če šotorji in spalne vreče še niso našle primernega prostora pri vas doma, potem je mogoče prav zdaj pravi čas, da poskusite tudi s tem.

Ne odlašajte s taborjenjem in kampiranjem, saj vas prečudovita narava kar sili v to, da čim hitreje izkoristite kakšen vikend za takšen način sprostitve in zabave v enem. Samo kampiranje vam lahko ponudi tovrsten način zabave, ki ga ne boste občutili pri nobeni drugi vrsti dopustovanja.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka